Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

08. 05. 2018. 20:16 >> 20:07

MINISTARTSVO APELUJE

Uzdržati se od vrijeđanja po bilo kom osnovu

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava apelovalo je na građane da se uzdrže od vrijeđanja svojih sugrađana ističući njihove posebnosti po bilo kom osnovu.

Iz tog resora su se oglasili povodom izjava na društvenim mrežama koje, kako su naveli, u posljednje vrijeme sve češće imaju karakteristike govora mržnje.

Crna Gora je, naglasili su iz Ministarstva, multikulturalna, multikonfesionalna i multinacionalna država svih svojih građana I građanki.

„Očekuje se da se članovi i članice njene društvene zajednice ponašaju u skladu sa tim, poštujući ljudske i zakonske vrijednosti na kojima se naša država temelji“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se multietničnost i interkulturalnost kao veoma bitne karakteristike našeg životnog prostora, mogu razvijati i unaprjeđivati samo ako se unutrašnje integracije ostvaruju uz poštovanje i očuvanje posebnosti, razlika i vrijednosti svih koji na njemu žive.

„Suživot u Crnoj Gori je jedna od primarnih vrijednosti kojom se ponosimo, a njega je moguće očuvati jedino putem uzajamnog razumijevanja i uvažavanja ljudskih prava i sloboda svih njenih građana i građanki“, poručili su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније