Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

05. 05. 2018. 12:32 >> 12:55
14

SKUPLJI OD REGIONA

Od cijene ljekova skače pritisak

Na Fejsbuk stranici NVO KOD objavljen je spisak ljekova, po kojem su cijene određenih medikamenata u Crnoj Gori, po tvrdnjama građana, značajno skuplji u odnosu na zemlje regiona.

Na Fejsbuk stranici ove NVO  piše da cijene pojedinih ljekova demantuju navode ministra zdravlja Kenana Hrapovića o najnižim cijenama u regionu.

Kao jedan od najočiglednijih primjera u razlici u cijenama kad je riječ o Crnoj Gori i regionu je lijek protiv hipertenzije, koji u našoj zemlji košta devet eura i 46 centi, dok se u okruženju može kupiti po cijeni od 1,96 eura.

Lijek Plaviks, koji se koristi kao terapija protiv zgrušavanja krvi, prema navodima KOD-a, u Crnoj Gori košta gotovo 11 eura, dok je cijena iste te kutije u zemljama okruženja između pet i sedam eura. 

Slično je i sa Tanakanom, koji se koristi kao terapija kod sindroma demencije i oboljenja perifernih arterija. I dok u Crnoj Gori kutija ovog lijeka košta 15 eura, u regionu je jeftiniji za tri eura.

Cijena Diovana, koji se koristi kao lijek za kontrolu visokog krvnog pritiska, u našoj zemlji košta između 24 i 27 eura, a u regionu je ta cijena četiri puta niža (šest eura).

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније