Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

04. 05. 2018. 13:52 >> 13:44

OD KOMERCIJALNE BANKE

KCCG-u mikroskop vrijedan 5.000 eura

Komercijalna banka Budva donirala je Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) mikroskop vrijednosti pet hiljada eura za potrebe Odjeljenja patologije.


Medicinski direktor KCCG, Snežana Raspopović zahvalila se Komercijalnoj banci koja je prepoznala važnost tog aparata koji će, kako je kazala, značajno pomoći u dijagnostici teških oboljenja.

„Naši privredni subjekti ostali su veoma spremni da nam izađu u susret u svakom momentu i pomognu u nabavci kvalitetne opreme,a to je u interesu zdravlja i boljeg liječenja pacijenata iz Crne Gore“, saopštila je Raspopović.

Načelnik Odjeljenja patologije, Filip Vukmirović rekao je da broj analiza koje rade stalno raste i da je prošle godine dostigao rekordnih 20 hiljada biopsija, odnosno uzoraka tkiva koji su analizirani u Odjeljenju.

„Mikroskop je osnovno sredstvo rada, jer najveći dio radnog vremena provedemo posmatrajući i analizirajući preparate na njemu“, dodao je Vukmirović. 

Prema njegovim riječima, Komercijalna banka Budva donirala je izuzetno kvalitetan mikroskop svjetskog brenda Lajka sa optikom koja je, kako je kazao, apsolutno prilagođena uslovima i potrebama rada za specijalistu patologa. 

„Ovaj aparat će doprinijeti preciznijem i bržem radu, jer kvalitetan mikroskop omogućava i da specijalisti patologije obavljaju kvalitetnije preglede“, saopšio je Vukmirović.

Glavni izvršni direktor budvanske Komercijalne banke, Mirko Marojević naveo je da Banka obilježava 25 godina poslovanja u Crnoj Gori.

„Samim tim kroz dobre rezultate i jačanje ukupnih poslovnih performansi banke, drago nam je što smo stvorili pretpostavke da značajan segment i fokus našeg poslovanju u ovoj godini bude i pitanje društvene odgovornosti“, kazao je Marojević.

Prema njegovim riječima, pitanje društvene odgovornosti za Banku je obavezujuće, ali treba da bude i za svakog pojedinca i kompaniju.

„Značajan fokus našeg poslovanja jeste pitanje zdravstva i zbog toga nam je zadovoljstvo što smo ovako značajan aparat donirali KCCG i stvorili uslove za njihov bolji rad i pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite svim građanima“, zaključio je Marojević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније