Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

03. 05. 2018. 14:10 >> 20:54
9

ORAV PORUČIO

Uređivačku politiku vodi RTCG, ne EU ili CGO

Delegacija EU u Podgoric predstavila je projekte u okviru programa profesionalizacije medija. Jedan od njih je i projekat "Činjenice su važne objektivno i inovativno novinarstvo", koji su potpisali sa CGO.

 

boxPluginImg

Šef delgacije Aivo Orav kazao je da samo najbolji projekti dobijaju podršku Evropske unije i da svi koji žele da unaprijede medije, mogu predlagati projekte Evropskoj uniji.

„Svi koji žele da unaprijede medije, mogu da daju nama predloge i mi ćemo da vršimo procjenu, a samo najbolji projekti će dobiti novac. To je učinjeno i u ovom slučaju, a stvorilo je pogrešna tumačenja. Ja se ne slažem i ne vidim tu problem. Sporna pitanja će biti riješena i ispravljena kroz aneks ugovora. Uređivačka politika će biti vođena od strane Televizije, a ne od strane Aiva Orava, Junkera, Evropske unije ili neke NVO, nju će određivati samo RTCG“, poručio je Orav.

Direktor TVCG Vladan Mićunović kaže da je došlo do mnogih pogrešnih tumačenja, da NVO CGO ne krši princip samostalnosti novinara, kao i da je napravljen aneks ugovora izmešu RTCG i CGO.

„Nije je bilo, niti će biti miješanja u uređivačku politiku TVCG, niti kroz ovaj projekat, niti u bilo kojem obliku, sa ovim menadžmentom. Želim da vas informišem da određene formulacije u Ugovoru, koje su dovele do niza spekulacija koje su nedobronamjerne i netačnih tumačenja, da bi zatvorili taj prostor, mi smo napravili Aneks ugovora, koji  jasno naglašava uredničku nezavisnost TVCG, kao i činjenicu da CGO pruža tehničku podršku ovom projektu“, saopštio je Mićunović.

Damir Nikočević, iz CGO-a, kaže da ta NVO ne nameće teme novinarima i uredništvu Javnog servisa.

„CGO nije uticao, niti utiče, niti će uticati na ono što je medijski sadržaj, odnosno istraživačke priče novinara, odnosno emisija koje su rezultat ovog projekta“, kazao je Nikočević.

Biljana Rovčanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније