Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 07. 2013. 21:53 >> 21:53
1

UPLAĆENO

Najugroženijim penzionerima 300.000 eura

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja, u saradnji sa Ministarstvom finansija, obezbijedio je 300 hiljada eura za isplatu prvog dijela jednokratne pomoći penzionerima koji se nalaze u najtežem materijalnom položaju.

Kako je saopšteno iz Fonda, novac je danas prenešen Savezu udruženja penzionera, koji će ga raspodijeliti, na osnovu utvrđenih kriterijuma.

“Isplata drugog dijela jednokrate pomoći, takođe od 300 hiljada eura, planirana je do kraja godine, u skladu sa istim kriterijumima”, kaže se u saopštenju koje prenosi Mina business.

Najavljeno je da će se pomoć dijeliti preko opštinskih i mjesnih udruženja penzionera, a na osnovu kriterijuma koje je definisala Komisija za socijalno-humanitarna pitanja Saveza udruženja penzionera.

Njima su, kako je pojašnjeno, obuhvaćeni opšte materijalno stanje penzionera, visina penzije, broj članova porodice koji se od nje izdržavaju, ostali prihod, zdravstveno stanje i stambeno pitanje.

»Ova akcija predstavlja nastavak dobre prakse koju je Fond PIO uspostavio u saradnji sa nadležnim institucijama, a koja se sprovodila i prethodnih godina u cilju pružanja pomoći penzionerima koji se nalaze u najtežem materijalnom stanju«, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније