Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 07. 2013. 20:58 >> 20:58

ŠTRAJK U ZIKS-U

Pregledana 52 zatvorenika, neki dehidrirali

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, od 236 zatvorenika koji odbijaju zatvorsku hranu, danas je zatvorski ljekar pregledao njih 52, a nekoliko njih pokazuje znake blage dehidratacije, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Osuđenici odbijaju zatvorsku hranu nezadovoljni amandmanima na Predlog zakona o amnestiji.

„Zdravstvena služba ZIKS-a uredno vodi evidenciju shodno propisanim protokolima i redovno vrši preglede  lica koja odbijaju uzimanje zatvorske hrane. U toku današnjeg dana zatvorski ljekar pregledao je ukupno 52 lica koja štrajkuju“, navodi se u saopštenju.

Kako stoji u saopštenju, do sada nije bilo pacijenata sa težim poremećajima zdravstvenog stanja, a nekoliko njih pokazuje znake blage dehidratacije „pa im je preporučeno da po potrebi uzimaju rastvore za rehidrataciju. Krvni pritisak lica koja štrajkuju je u granicama normale“.

Saopštenje je zaključeno ocjenom da je bezbjednosna situacija u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija stabilna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније