Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

27. 04. 2018. 13:05 >> 12:58

HILJADU PLUS

Pozvali investitore da dostave ponude

Vlada je pozvala zaineteresovane investitore da do 28. maja ponude izgrađene ili stambene objekte u izgradnji, koji će biti ponuđeni za prodaju građanima u okviru Projekta rješavanja stambenih potreba po povoljnim uslovima, Hiljadu plus stanova.

Pozvana su preduzeća čija je osnovna djelatnost građenje objekta, kao i građani i firme ponuđači stambenih objekata.

U pozivu je objašnjeno da kupoprodajna cijena kvadratnog metra neto korisne površine individualnog stambenog objekta, koja se obezbjeđuje kreditnim sredstvima projekta, ne može biti veća od 1,1 hiljadu eura. Građani i firme ponuđači mogu da ponude samo izgrađene stanove.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da investitor treba da uz ponudu dostavi dokaz o registraciji u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS) i listu izgrađenih objekata stambenog ili stambeno-poslovnog karaktera u posljednje četiri godine.

"Investitor može da ponudi objekte koji su izgrađeni i/ili projektovani u skladu sa tehničkim propisima, standardima, normativima i normama kvaliteta, kao i odredbama zakona kojim se uređuje izgradnja objekata. Objekti moraju imati ugrađen drveni parket i keramiku minimum druge klase, sigurnosna ulazna vrata i osnovne sanitarne elementi", navodi se u pozivu.

Investitor je u obavezi da, između ostalog, dostavi revidovan glavni projekat u elektronskoj formi i građevinsku dozvolu, garanciju ponude od dva odsto od vrijednosti ponuđenih stanova, izvod iz katastra nepokretnosti, ponudu sa brojem objekata koji se nude i cijenama, izvod iz glavnog projekta i prikaz vertikalnih presjeka.

Investitor treba da dostavi i podatke o lokaciji i opisu projekta, planu dispozicije stambenih jedinica, opis nepokretnog inventara i opreme stanova, upotrebnu dozvolu i elaborat energetske efikasnosti.

Iz Ministarstva je saopšteno da je za objekte u izgradnji neophodno dostaviti pismo o namjeri finansijske podrške izgradnje objekta, tehničku dokumentaciju, odnosno revidovani glavni projekat ili idejni i saglasnost glavnog gradskog arhitekte, garanciju ponude od dva odsto i izvod iz katastra nepokretnosti.

"Ponuda treba da sadrži broj objekata koje nudi sa iznosom cijene, dinamiku izgradnje, izvod iz glavnog, odnosno idejnog projekta, biznis plan, lokaciju i opis projekta, plan dispozicije stambenih jedinica, opis, odnosno stepen izgrađenosti, popis nepokretnog inventara i opreme stanova, dokaze o plaćanju naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i za investicije, kao i ugovor o građenju", navodi se u pozivu.

Građani i firme imaju obavezu da uz ponudu dostave kopiju lične karte ili izvod iz Centralnog registra privrednih subjekata, ovjerenu izjavu o namjeri ostajanja pri ponudi, kao i ovjerenu izjavu bračnog supružnika da je saglasan sa dostavljenom ponudom.

Oni treba da dostave izvod iz katastra nepokretnosti u kojem nema tereta, ponudu sa iznosom cijene stana, plan dispozicije stambenog objekta, fotografije stana, za objekte za koje je građevinska dozvola izdata prije 16. oktobra 2013. godine izvještaj ovlašćenog da ispunjava minimalne zahtjeve energetske efikasnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније