Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 04. 2018. 17:05 >> 08:09
3

O JAVNOM SERVISU

Lični stav Sekulovića, a ne Savjeta

Mišljenje Gorana Sekulovića o načinu izvještavanja i radu Javnog servisa, poslato medijima sa zvanične adrese Savjeta RTCG, njegov je lični stav, a ne stav Savjeta jer o tome nije bilo rasprave na 52. sjednici, kaže za Portal RTCG predsjednik tog tijela Ivan Jovetić.

Ivan Jovetić navodi da ne postoji zaključak ili odluka Savjeta koja je to formulisala.

„Doživljavam to kao lični i profesionalni stav gospodina Sekulovića na koji kao član Savjeta ima pravo. Vjerujem i da navedeni stavovi moraju biti distribuirani medijima sa ličnih adresa članova Savjeta,“ kaže Jovetić.

Kontaktirali smo  članove Savjeta  sa istim pitanjem – da li podržavaju mišljenje Gorana Sekulovića,  jer je poslato sa zvanične adrese, što implicira da Savjet podržava ono što je on je naveo u svom dopisu.

Milan Radović je rekao da to pismo nije zaključak Savjeta, jer se Savjet o tome nije izjašnjavao, ni na sjednici, niti elektornskim putem.

„Gospodin Sekulović to može da objavi isključivo kao svoj stav, imajući u vidu te činenice“ kaže on.  

Mimo Drašković, koji nije prisustvovao posljednjoj sjednici, takođe nije obaviješten o pismu gospodina Sekulovića, niti je upoznat sa sadržinom, budući da je poslovno odsutan.

Igor Tomić nam je saopštio: „O tome se nismo izjašnjavali, niti je to naš zaključak“.

Perko Vukotić kaže da sa adrese  Savjeta može biti poslato samo ono sto je njihov zvanični stav, sa odobrenjem predsjednika, a o ovom mišnjenju nijesu konsultovani, niti su sa tim saglasni.  

Goran Sekulović  daje mišljenje u  vezi programskog sadržaja emitovanog 20.03.2018. godine u Dnevniku  2  i navodi da  “tražiti od direktora RTCG da mu se sugeriše da se preduzmu odgovarajuće mjere prema onim urednicima i voditeljima/kama koje ne slijede profesionalne principe i standarde, a on ih prvi ne samo da ne slijedi, već je njima apsolutno protivnu, odnosno neprofesionalnu medijsku praksu i iskreirao, i ustanovio, i dao da se primijeni i primjenjuje i dalje, uporno i stalno, pravi je autogol ovog organa na koji mi nemamo pravo, već sasvim suprotno, imamo obavezu da čuvamo dignitet i dostojanstvo Savjeta koji ima odgovornu društvenu ulogu datu od najvišeg državnog organa ove zemlje.”

On navodi da Savjet mora “odbraniti profesionalnu i etičku čast RTCG od politikantskog i neprofesionalnog pokušaja zatiranja njegove osnovne funkcije javnog, građanskog servisa od strane trenutnog njegovog menadžmenta, i na nivou kuće i u okviru TVCG”

On menadžment RTCG optužuje za “zlobne i ničim osnovane napade, necivilizovane i neetičke medijske zloupotrebe funkcija” i postavlja  pitanje njihove odgovornosti i povjerenja da i dalje vrše odgovorne dužnosti.

Sekulović dalje navodi:” RTCG ne mogu voditi oni koji su stali na pozicije one političke opozicije koja nije opozicija vlasti već crnogorskoj suverenoj državi i svim njenim osnovnim atributima. Time su i generalna direktorica RTCG i menadžment TVCG postali opozicija crnogorskoj suverenoj državi, a to je apsolutno nepripadno Javnom servisu i nužno ima za konsekvence neprofesionalnost, neetičko i neobjektivno izvještavanje i informisanje građana. Zbog te činjenice, i nijedne druge, nužno je pozvati na odgovornost generalnu direktoricu RTCG i menadžment TVCG.”

Predsjednik Savjeta Javnog servisa Ivan Jovetić kaže da svi članovi  imaju pravo da predlažu inicijative o kojima to tijelo  treba i može da raspravlja na sjednicama u okviru svojih nadležnosti.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније