Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

26. 04. 2018. 18:16 >> 18:10

CETINJE

Poslednji dan FLUID Foruma

Šesti FLUID dizajn forum završava se danas na Cetinju gdje je pripremljen cjelodnevni program u saradnji Fakulteta likovnih umjetnosti i Narodnog muzeja Crne Gore.

Direktorica umjetničkog muzeja Mirjana Dabović Pejović kazala je da im je drago što od su početka partneri u realizaciji ovog projekta i što u Crnogorskoj galeriji umjetnosti“Miodrag Dado Đurić mogu da predstave izložbe ‘’Jugoslovenski neoavangardni časopisi u periodu 1960-1990’’ kao i izložbu na kojoj su predstavljeni radovi nekadašnjih studenata FLU.

"Jugoslovenski neoavangardni časopisi u periodu 1960-1990’’ je gostujuća izložba autorke kustoskinje iz Beograda Ane Radovanović u produkciji Hrvatskog dizajnerskog društva,koja je prije gostovanja na Cetinju predstavljena u Beogradu i Zagrebu", rekla je Dabović Pejović.

Koordinatorka FLUID foruma Ana Matić zahvalila je Narodnom muzeju na dosadašnjoj saradnji i pojasnila da su na izložbi FLU alumni predstavljeni radovi 30-ak nekadašnjih studenata Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore.

"Ovo je presjek radova grafičkih dizajnera koji su komercijalnog tipa i rađene su za određene kampanje u Crnoj Gori pa ih većina građana i poznaje .Mogu da najavim da ćemo na jesen predstaviti još jednu sličnu izložbu gdje će isti autori predstaviti još neke od svojih radova", navela je Matić.

U okviru FLUID foruma u galeriji 42 stepena FLU otvorene su dvije izložbe australijskih umjetnika Rut Hinston i Tima Bruka koji rade kao umjetnički par. Na kraju programa biće održani i tradicionalni susreti studenata i predavača.

Organizator FLUID dizajn foruma je Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture, Univerzitet Crne Gore, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Turistička organizacija Kotor, Opština Kotor, Prijestonica Cetinje, Arhitektonski fakultet iz Podgorice i Gete Institut iz Beograda.

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније