Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

26. 04. 2018. 14:05   >>  14:08 14

OSNOVNI SUD

Uljarević da plati Raoniću 700 eura

Osnovni sud u Podgorici djelimično je prihvatio tužbu predsjednika Građanske alijanse, Borisa Raonića, i presudom naložio da mu izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje, Daliborka Uljarević isplati 700 eura zbog povrede časti i ugleda.

 

Uljarević je presudom obavezana i da plati i 363 eura za troškove postupka.

Sud je odbio tužbeni zahtjev kojim je traženo da Uljarević isplati Raoniću, po osnovu naknade nematerijalne štete, usljed pretprljenih i budućih duševnih bolova, zbog povrede časti i ugleda isplati 4,3 hiljade eura.

"Odbija se tuženi zahjtev kojim je traženo da se obaveže tužena da javno objavi presudu, kao neosnovan", navodi se u presudi, koju je Raonić proslijedio medijima.

Raonić je tužio Uljarevićku zbog dva teksta objavljenim u "Danu" iz 2012, pod naslovima "Raonić Vladin trojanski konj" i "Raonić nije MANS-u ni do koljena".

"Tužilac je naveo da je tužena u tim tekstovima iznijela niz neistinitih i uvredljivih navoda koji su imali za cilj da povrijede njegovu čast i ugled", navodi se u obrazloženju presude.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније