Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

25. 04. 2018. 13:45   >>  15:37 30

MARKOVIĆ PORUČIO

Javni servis da služi interesima građana

Zahtjev Vlade Crne Gore je da Javni servis bude profesionalan, odgovoran i da služi interesima građana, kazao je premijer Duško Marković.

 

On nije želio da se, kako je naveo, bavi pitanjem rada Savjeta Javnog servisa. Podsjetio je da je Vlada prihvatila Ugovor o sa RTCG, kojim je predviđeno 40 miliona eura za rad Javnog servisa u naredne tri godine.

"Naš je zahtjev da Javni servis bude profesionalan odgovoran i da služi interesima građana, a Savjet neka radi svoj posao u skladu sa nadležnostima i u okviru Savjeta neka se otvaraju sva pitanja. Vlada se neće baviti načinom rada Savjeta, temama koje su na Savjetu, pristupom članova Savjeta. Vlada odgovorno ispunjava svoje obaveze i daje puni doprinos da medijska scena u budućnosti bude bolja nego što je danas”, poručio je premijer.

Nije komentarisao izvještaj Reportera bez granica, u dijelu koji se odnosi na Javni servis. Marković je naveo da Vlada ima potrebu da medijsku scenu unapređuje.

“Ajmo da ne analiziramo šta je ko rekao, ajmo da analiziramo šta je ko je šta uradio, ajmo da vidimo ko je profesionalan ko nije”, kazao je Marković.

Komentarišući Izvještaj EK u dijelu koji se odnosi na stanje u medijima, ta oblast nije, kako kaže premijer najlošija, samo je konstatovano da u njoj nema napretka.

On je saopštio da nije moguće u kompleksnom procesu EU integracija, imati istu dinamiku napretka u svakoj oblasti. “Vlada će imati odgovor u odnosu na te primjedbe”, kazao je premijer.

Podsjetio je da Vlada radi na Zakonu o medijim i Zakonu o Javnom servisu, koji bi trebalo nakon 20. maja da budu na javnoj raspravi.

“Vjerujem da ćemo tada imati kvalitetniji zakonodavni okvir za medijsku scenu i otkloniti nedostatke koji su evidentirani”, naveo je Marković.

On je naveo i da niko iz Brisela nije pominjao klauzulu balansa. “To im nije ni u podsvijesti, to je samo u podsvijesti nekim ljudima koji žele iz različitih razloga da pokažu da je ova nedorasla ustavnim obavezama”, kazao je Marković.

Bilbordi u Budvi atak na državu 

Povodom bilborda koji su se pojavili u Budvi, a na kojima se slavi dolazak srpske vojske u taj grad 1918, premijer Duško Marković je kazao da Vlada neće dopustiti pokušaje prekrajanja istorije.

„Već se Vlada preko Ministarstva kulture odredila prema tome. To je falsifikovanje istorije, to je neodgovoran odnos budvanskih vlasti. Crna Gora i građani Budve vide kakvu imaju vlast. Mi nećemo dozvoliti falsifikovanje istorije. Odgovorićemo na taj atak na našu državu i na njenu istoriju svojim stavom, a u nekoj sljedećoj fazi možda i pokretanjem nekog odgovarajućeg postupka“, rekao je predsjednik Vlade odgovarajući na pitanja novinara nakon Premijerskog sata.

 

U Porto uloženo 550 miliona, Opština odlučuje o oprostu duga 

Oprost duga od 5,6 miliona eura Porto Montenegru u nadležnosti je Opštine Tivat, kaže premijer i dodaje da Vlada ne vrši pritisak na lokalnu upravu.

Marković je kazao da u tom slučaju moramo imati u vidu širu sliku.

“Porto Montenegro je u ovih 10 godina stvorio nove vrijednosti u Crnoj Gori od 550 miliona eura”, kazao je Marković i dodao da je novi vlasnik najavio još toliko investicija.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније