Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

24. 04. 2018. 17:15 >> 17:08
18

NOVA SAOPŠTILA

"Vladi bliži okupatori od oslobodilaca"

Nova srpska demokratija je saopštila da osuđuje ponašanje Ministarstva kulture, za koje su kazalo da se koristi falsifikatima i izvrtanjem činjenica i "očigledno se stidi naših predaka koji su 1918. oslobađali prostor Crne Gore i Boke kotorske". Oni su optužili Vladu da su im "bliži okupatori od oslobodilaca".

"Da se pita DPS Crna Gora ne bi imala šta slaviti, osim možda 12. jul 1941. ili rođendan Mila Đukanovića. DPS-u ostavljamo da obilježava te datume, a neka Crnu Goru ostave na miru i neka joj ne oduzimaju ono što je njena duhovna vertikala i obraz pred svijetom", kazali su iz Nove.

Oni su saopštili da snažno podržavaju aktivnosti Odbora za proslavu jubileja stogodišnjice oslobođenja Budve u Prvom svjetskom ratu, kazavši da je prirodno da se ti datumi obilježavaju, "osim za one koji možda žale zbog poraza Austrougarske i Njemačke".

"Ocjenjujemo da je obaveza svih subjekata u našem društvu da dostojno obilježe stogodišnjicu pobjede nad okupatorom, i zato odajemo priznanje visokim funkcionerima naše stranke iz Budve što su pokazali da su na visini zadatka kad su na sebe preuzeli obavezu da organizuju obilježavanje ovoga značajnog datuma, jednog od najvažnijih u istoriji ovoga grada i čitave Boke Kotorske. Da podsjetimo, iz same Budve, u Prvom svjetskom ratu je učestvovalo 1046 dobrovoljaca", kazali su iz Nove.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније