Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

24. 04. 2018. 13:08   >>  13:45 1

DAMJANOVIĆ - HRKALOVIĆ

Sa Srbijom snažnije protiv kriminala

Crna Gora i Srbija intenziviraće saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala, ocijenili su tokom sastanka vd direktor Uprave policije MUP-a Crne Gore Vesko Damjanović i državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović.

Kako je saopšteno iz Uprave policije Damjanović je izrazio zadovoljstvo posjetom i uvjerenje da će se dobra komunikacija i razmjena relevatnih informacija među policijama dvije države nastaviti i intenzivirati.

“Damjanović i Hrkalović ocijenili su da je dosadašnja saradnja između policija Crne Gore i Srbije bila profesionalna i kvalitetna, sa konkretnim rezultatima u borbi protiv krivičnih djela organizovanog karaktera i sa elementima inostranosti”, saopšteno je iz Uprave policije.

U prethodnom periodu, ocijenjeno je, postignuti su dobri rezultati, zahvaljujući efikasnoj međunarodnoj policijskoj saradnji koja je dovela do rasvjetljanja najtežih krivičnih djela počinjenih na teritoriji obje države.

“Policije dvije zemlje sarađivale su i u akcijama usmjerenim na otkrivanje i suzbijanje krivičnih djela prekograničnog kriminala, među kojima su i aktivnosti na presijecanju krijumčarskih lanaca opojnih droga i krijumčarenja ljudi. Na sastanku je dogovoreno da će se saradnja policija Crne Gore i Srbije intenzivirati konkretnim i planiranim aktivnostima u borbi protiv organizovanog kriminala, na operativnom nivou službi kriminalističkih policija, budući da ova vrsta kriminala ne poznaje granice, te je zajednički pristup suzbijanju ovih krivičnih djela neophodan”, saopšteno je iz Uprave policije.

Dogovoreno je da se kroz nove sastanke prati dinamika realizacije zajedničkih aktivnosti usmjerenih na otkrivanje, suzbijanje i sprječavanje najtežih krivičnih djela.

Sastanku su prisustvovali i načelnik SBPOK-a MUP-a Republike Srbije Dejan Kovačević i pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a Crne Gore Enis Baković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније