Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

24. 04. 2018. 12:25 >> 12:27
2

VEČERAS NA TVCG1

Spaso na karauli službovao i kumovao

Spaso Paloski je nekadašnji komandir karaule JNA na granici sa Albanijom. Rođen je u Ohridu, ali je cijeli svoj radni vijek službovao u zabačenom selu Poprat na braniku otadžbine koje više nema.

Životna želja da bude graničar i komandir karaule na bilo kojoj lokaciji tadašnje SFRJ, ispunila mu se nakon što ga vrhovna komanda šalje u Titograd i raspoređuje na službu na granici, koja do tada bilježi najveći broj ilegalnih prelazaka, ubistava i dezerterstava.

Ali, Spasovim dolaskom, sve se mijenja. Omiljen među mještanima tog brdovitog kraja, Spaso je za 30 godina službe sklopio 30 kumstava.

Svoje kumove i prijatelje i sada kao sedamdesetpetogodišnjak redovno posjećuje, pješačeći od Podgorice do 30 kilometara udaljenih Zatrijepča i Poprata. Poslije 20 godina od odlaska u penziju, prvi put je skupio hrabrost da posjeti karaulu - mjesto koje mu je bilo drugi dom.

Ono što zatiče, kod Spasa budi sjetu i sjećanje na vrijeme u kojem je sve bilo drugačije.

Dokumentarna emisija "Spasova karaula", biće emitovana večeras na Prvom programu TVCG, od 20:05 sati.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније