Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 04. 2018. 20:53   >>  20:50

URUČENE NAGRADE

Rožajski gimnazijalci najbolji mladi eko-reporteri

Učenici rožajske Gimnazije "30.septembar" Amar Bralić i Edvin Medunjanin osvojili su prvo mjesto na nacionalnom nivou na konkursu "Mladi eko-reporteri", koji jedanestu godinu zaredom organizuje NVO "EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori" na temu “Održivi gradovi i zajednice” i “Eko škole”.

Bralić i Medunjanin su se tako direktno plasirali na međunarodno takmičenje "Young reporters Environment" koje će se održati u Kopenhagenu 5.juna, na Svjetski dan zaštite životne sredine.

Tema njihovog rada je bila "Šume su izvor naših života", a mentorke učenicima su bile profesorice Adisa Malagić i Sabaheta Ramović.

Svečana dodjela nagrada organizovana je u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, a nagrade najboljima je uručila Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj, a posebna priznanja dodijelila Nevena Čabrilo iz Zavoda za školstvo.

Na takmičenju je učestvovalo preko 400 radova iz 18 srednjih i 30 osnovnih škola. U pripremi je pomagalo 67 profesora mentora.

Rožajska gimnazija je dobila priznanje odnosno plaketu za učešće preko 30 učeničkih radova na tom konkursu dok su učenici i mentori dobili sertifikate i prigodne nagrade.

Faruk Kalić, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније