Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 07. 2013. 10:32 >> 08:02
7

UOČI PARADE

Cimbaljeviću čitulje u Budvi

Uoči Parade ponosa koja će se održati sjutra u Budvi, u Starom gradu osvanule su čitulje sa likom izvršnog direktora LGBT Foruma progres Zdravka Cimbaljevića, koji je i jedan od organizatora povorke.

Cimbaljević kaže da su prijetnje za njega svakodnevnica, ali da su u posljednja dva dana učestale nakon najave povorke.

„Ja već tri godine dobijam mnogo prijetnji i mnoge su predate sudu, tako da se to ne dešava samo sada. Prijavili smo već 20 prijetnji koje su u posljednja dva dana upućene meni“, kazao je za Portal RTCG Cimbaljević.  

„Čitulje sa mojim likom koje su osvanule u Budvi ukazuju da su se neke grupe angažovale da jasno daju do znanja da mi nijesmo dobrodošli. Ne znamo kolike su te grupe, da li su to uradila djeca koja su samo htjela da se našale ili su to ozbiljne prijetnje, ali ostavićemo policiji da se time bavi“, rekao je organizator prve gej parade u Crnoj Gori.

Političke partije još nijesu obavijestile organizatore da li će i ko od njihovih predstavnika doći da podrži povorku.

„Imam informaciju da će neke od političkih partija doći, ne znam da li će doći sve, a kada je riječ o predstavnicima Vlade, to ćemo znati tek danas popodne“, kazao je Cimbaljević za naš Portal.

Cimbaljević kaže da se pripreme za sjutrašnju povorku odvijaju po planu.

„ Sve je u skladu sa zakonom, a mi kao grupa koja to organizuje smo u pripravnosti. U kontaktu smo sa policijom, lokalnom zajednicom, turističkom organizacijom Budva koji nas takođe podržavaju u svemu tome. Tako da, što se tiče priprema, one teku kako treba“, kaže on.

„Iz bezbjednosnih razloga ne možemo saopštiti rutu kojom će se kretati povorka. To je i preporuka Uprave policije“, kazao je on.

Cimbaljević nije mogao ni da kaže koliko tačno će policajaca obezbjeđivati paradu, ali je dodao da je policija ozbiljno prišla zadatku.

„ Mogu samo da kažem da Uprava policije ozbiljno radi svoj posao i da će mnogo policajaca biti mobilisano“.

Prema saznanjima Cimbaljevića, petoro pripadnika LGBT zajednice iz Crne Gore sjutra će ponosno prošetati Budvom.

„Šetaće nas petoro iz zajednice, ali smatram da će biti i ostalih koji će biti sa strane, podržavati nas, a koji neće šetati. Mnogo će biti onih koji nas podržavaju, što je dobro, jer, na neki način, to je opet poruka svima onima iz zajednice koji se plaše da sljedeći put, kada bude javni događaj ili šetnja,  da i oni mogu izaći, i biće zaštićeni, što je najvažnije“, zaključio je Cimbaljević.

Maša Mališić

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније