Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

23. 04. 2018. 09:49 >> 09:45

PROŠLE GODINE

U Šavniku rođeno 12 beba, u Plužinama 15

Prirodni priraštaj u prošloj godini bio je pozitivan u 10, a negativan u 13 opština. Na nivou države imali smo pozitivan prirodni priraštaj, pokazuju podaci MONSTAT-a.

“2017. godine umrlo je 6.523 lica, od tog broja 3.435 su muškarci, a 3.088 žene. Bilo je 7.432 živorođene djece, pa je prirodni priraštaj u Crnoj Gori je pozitivan i iznosi 909”, saopštio je MONSTAT.

Najveći broj živorođene djece zabilježen je u Podgorici 2.675, što čini više od trećine živorođenih u Crnoj Gori.

Tokom prošle godine u Šavniku je rođeno samo 12 djece, troje više djece rođeno je u Plužinama, na Žabljaku 23, Andrijevici 41 i u Petnjici 43 djece.

Negativan prirodni priraštaj imali su i Berane, Cetinje, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Nikšić, Pljevlja, i Ulcinj. Najveći prirodni priraštaj je u Podgorici 963, Budvi 198, Rožajama 182 i Tivtu 99.

Pljevlja imaju najveći negativni prirodni priraštaj (-237), pokazuju podaci MONSTAT-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније