Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

22. 04. 2018. 15:40 >> 17:38
7

PROTEST U PODGORICI

Legalizacija skupa, mijenjajte zakon

Vlasnici nelegalno sagrađenih objekata u Podgorici pozvali su nadležne da, kako su im obećali, urade socijalne kartone. Oni su se okupili ispred Skupštine i nadležne pozvali i da Zakon o legalizaciji vrate na doradu, jer kako su kazali, nemaju novca da legalizuju objekte. Ako ne bude povratne informacije novo okupljanje su zakazali za 15 dana.

Građani koji su nelegalno sagradili kuće na području Podgorice, okupili su se ipred Skupštine, kako bi nadležnim još jednom poručili da su nezadovoljni postupkom legalizacije i ponuđenim cijenama.

"Mi tražimo od države da ona napravi novi zakon, da vrati na doradu ovaj zakon u Skupštinu, da napravi legalizaciju prema mogućnostima građana. Da građani mogu da plate, jer građani po ovom sistemu ovo ne mogu platiti", kazao je Radovan Jeremić, predstavnik mještana iz Park šume u Zagoriču.

Građani nelegalno sagrađenih objekata okupili su se i kako bi nadležne podsjetili na obećanje koje su im dali na prošlom sastanku.

"Da im stavimo do znanja da su obećali da će da urade socijalne kartone, da vidimo šta su uradili, da ih upozorimo da ćemo se u sljedećem putu u većem broju okupiti, i obavijestiti o daljim koracima", kazao je Jeremić.

Mještanima park šume Zagorič danas su podršku pružili i mještani iz drugih podgoričkih naselja u kojima su kuće većinom nelegalne. I oni poručuju da nemaju novca za legalizaciju.

"Malo brdo je brdo. Na konjima su se doćeravali materijali, pravili smo puteve i vodu, stotine hiljada eura smo uložili mi tamo, nije problem da se da caru cerevo, bogu božje, ali ove paše i subaše su osilile", poručio je Željko Peruničić, mještanin Malog brda.

U Podgorici prema zvaničnim podacima iz katastra ima od 15 do 16 hiljada nelegalnih objekata, a taj broj je prema procjenama u stvarnosti mnogo veći.

Dijana Drašković, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније