Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

22. 04. 2018. 08:16 >> 08:10

OPŠTINA ŽABLJAK

Riješiće višedecenijski problem vodosnabdijevanja

Građevinska sezona pod Durmitorom ovog proljeća počela je ranije nego prethodnih godina.

U lokalnoj upravi Žabljaka blagovremeno su obavljene administrativne pripreme i za većinu projekata odabrani izvođači radova, kako bi odmah mogla da krene njihova realizacija.

Iz budžeta Opštine za infrastrukturu opredjeljeno je 800.000 eura dok će preko Direkcije javnih radova u Žabljak biti uloženo biše od tri miliona eura kazao je predsjednik Opštine Veselin Vukićević, a tu su i drugi investitori.

"Pošto su vremenske prilike ove godine to omogućile krenuli smo ranije sa radovima, već su krenuli zemljani radovi na izgradnji novog „Aroma„ tržnog centra. To je investicija oko milion i po eura koja će prema najavama ljudi koji vode ovu kompaniju zaposliti od 50 do 60 Žabljačana. To će biti i nova ponuda kada je trgovina u pitanju, jer do sada smo imali samo jedan market", kazao je Vukićević.

Vukićević je istakao da je i višedecenijski problem vodosnabdijevanja Žabljaka došao na red.

"Za izgradnju i rekonstrukciju vodovodnog sistema i dovođenje viška vode sa preliva Modrog jezera odabran je izvođač radova. Posao je vrijedan tri miliona i 200.000 eura. Pripremne radnje su u toku i sa radovima će se krenuti u najskorije vrijeme", naveo je Vukićević.

Predsjednik Opštine Žabljaka kazao je da slijedi rekonstrukcija starog i izgradnja novih kilometar i po puta do skijališta Savin kuk i parkinga na skijalištu, izgradnja trotoara i ulične rasvjete na ulasku u Žabljak iz pravca Šavnika, nekoliko ulica u gradu dobiće novo ruho, a u dva naselja radiće se kanalizaciona mreža. 

Senka Popović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније