Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 04. 2018. 17:58   >>  18:00 9

DRAŠKOVIĆ PORUČIO

Ne slažem se sa izjavom Pažina o RTCG

Član Savjeta RTCG Mimo Drašković saopštio je da nije saglasan sa ocjenom potpredsjednika Vlade Zorana Pažina da je u radu Javnog servisa prisutan ozbiljan napredak u razvijanju profesionalizma i etičkih standarda.

Pažin je, na pres konferenciji sa šefom Delegacije EU u Podgorici Aivom Oravom, kazao da je iskreno zabrinut izvještajem JUFREX-a u kome se konstatuje da je RTCG preuzela tradicionalno opozicija u Crnoj Gori. Pažin je još kazao da „Javni servis treba da bude važna kohesiona snaga društva, a ne poligon za politička nedmatenja vlasti i opozicije“.

Drašković je ocijenio da je teško vjerovati da i jedan segment crnogorskog društva može biti lišen politike.

"Što se tiče izjave potpredsjednika Vlade i ministra pravde Zorana Pažina, pažljivo sam je pročitao i lično ne dijelim njegov stav. Nijesam tačno razumio šta je do kraja htio da kaže, jer sam u prvom dijelu razumio da je prepoznata jedna opoziciona politika a nakon toga, u nastavku izjave da on čestita menadžemntu RTCG. Ne dijelim taj stav, a pri tom ne znam da li je to njegov lični stav ili je to stav Vlade CG," kazao je Drašković za Skala radio.

On ipak ne vjeruje da je to i Vladin stav, zato što je samo prije 20 dana u intrvjuu koji je dao Javnom servisu, kako navodi, premijer Duško Marković kazao da je Javni servis u jednom momentu upao u opštu političku scenu gdje se treba takmičiti ko je više opoziciono nastrojen".

Na izjavu potpredsjednika Pažina da veoma pažljivo prati program Javnog servisa i konstataciju ozbiljnog napretka u razvijanju profesionalizma i etičkih standarda na čemu im čestitao menadžmentu RTCG sa nadom da će istrajati u tim plemenitim nastojanjima, Drašković je odgovorio da je posljednji koji je pozvan da bude bilo čiji tumač izjava i psihoanalitičar i da ne želi da ulazi u glavu bilo čiji i bilo koga ko nešto izjavljuje.

On je ocijenio da "direktna obmana javnosti, lažiranje podataka istraživanja o gledanosti, koje su čelnici Javnog servisa priznali i jasno kazali da su uradili i pokušali da tu priču stave ad akta putem javnog izvinjenja, niti je profesionalno, niti moralno, a najmanje je plemenito."

"Po mom mišljenju to se zove korupcija i samo iz tih razloga sa zadovoljstvom i nedvosmisleno mogu reći da se zaista ne slažem sa tim mišljenjem i zapažanjem gospodina Pažina“. Da ne govorimo o angažovanju novinara u projektu koji radi CGO gdje jedna NVO, odnosno bilo koja NVO plaća naše novinare da rade određene priloge," zaključio je Drašković.

Inače, grupa nevladinih organizacija (NVO) podnijela je Skupštini inicijativu za pokretanje postupka za razrješenje Draškovića kao člana Savjeta RTCG Mima Draškovića zbog, kako navode, javnog političkog djelovanja.

Iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora su naveli da je Drašković javno podržao predsjedničkog kandidatu Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića na promotivnom skupu u Bijelom Polju.

„Javno objavljivanje činjenice ukazuje da je Drašković povrijedio odredbe Zakona o sprječavanju korupcije koje se odnose na sprječavanje interesa i ograničavanja u vršenju javne funckije“, navodi se u Inicijativi koju su podnijele 22 NVO.

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore uputiće Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) inicijativu 22 nevladine organizacije (NVO), koje su tražile da se utvrdi da li je član Savjeta Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Mimo Drašković prekršio Zakon o sprečavanju korupcije, javnom podrškom predsjedničkom kandidatu DPS-a Milu Đukanoviću. Odbor je odlučio da inicijativu dostavi ASK, od koje će zatražiti da nakon sprovedenog postupka dostavi odboru mišljenje da li su utvrdili postojanje eventualnog sukoba interesa.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније