Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 02. 2013. 14:14   >>  14:20 4

U ŠTRAJKU 594 ZATVORENIKA

Ministarstvo: U ZIKS-u nastavljen štrajk glađu

Među zatvorenicima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, koji već drugi dan štrajkuju glađu, nema zdravstveno ugroženih, saopšteno je Portalu RTCG iz Ministarstva pravde.

 

Iz ministarstva  su nam saopštili da je medicinsko osoblje ZIKS-a u pripravnosti, a da su posjete dozvoljene na uobičajen način. U saopštenju se navodi da su iz bezbjednosnih razloga zatvorenici ograničeni na boravak u sobama.

Ministarstvo pravde demantuje spekulacije o bilo kakvoj vrsti pritiska osoblja ZIKS-a na osuđenike koji odbijaju hranu.

U saopštenju se navodi da štrajkuje 594 osuđenika u KP-domu, dok se 116 osuđenika nije pridružilo štrajku. Ostale organizacione jedinice nijesu u štrajku kao ni odjeljenja za žene, maloljetnike i strance.

Predstavnik zatvorenika kazao je Portalu Analitika da će nastaviti štrajk sve dok im se ne ispune uslovi, prije svega da se usvoji novi zakon o amnestiji.

,,Demantujemo informacije da ima hrane u sobama, to jednostavno nije tačno i mi ćemo nastaviti da štrajkujemo do ispunjenja našeg zahtjeva o amnestiji od 25 odsto“, kazao je predstavnik štrajkača iz ZIKS-a, koji je želio da ostane anoniman.

Zatvorenici u ZIKS-u naglašavaju i neophodnost poboljšanja ishrane, medicinskog zbrinjavanja i poštovanje instituta uslovne slobode.

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније