Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Beta ]

16. 04. 2018. 16:35 >> 16:34
1

"POVEĆAVAMO KONKURENTNOST"

MA dobio šesti avion

Avion Boeing B737-500, koji ima 126 mjesta, omogućiće Montenegro Airlines-u (MA) da ostvari biznis plan za ovu ljetnju sezonu i da poveća svoju konkurentnost u odnosu na kompanije koje saobraćaju ka Crnoj Gori, ocijenjeno je iz kompanije crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika.

Montenegro Airlines i EU operator sa "Malte AirX Charter Ltd" potpisali su Ugovor o zakupu aviona Boeing B737-500, koji je, kako je saopšteno, najveći u floti crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika.

„Tako će flota MA brojiti ukupno šest aviona, pri čemu je ukupan broj sjedišta u floti doveden na blizu 700. Avion Boeing B737-500 obavljaće letove na redovnim i čarter linijama ka kojima MA leti tokom ljetnje sezone. Vazduhoplov je angažovan na bazi tzv. ACMI zakupa, koji podrazumijeva da AirX Charter Ltd obezbijedi avion sa posadom, tehničko održavanje i osiguranje vazduhoplova“, kaže se u sapštenju.

Izvršni direktor MA, Živko Banjević, rekao je da kompanija uspješno realizuje zahtjevan biznis plan za ovu godinu, ocjenjujući da će crnogorski navionalni avio-prevoznik, uvođenjem u flotu šestog aviona, na adekvatan način odgovoriti na „konstantan rast konkurencije tokom ljetnjeg perioda, očuvati tržište i povećati broj prevezenih putnika, što je od posebnog značaja za turističku privredu“.

“Potpisivanje ovog Ugovora ima veliki značaj za Montenegro Airlines, naše putnike i Crnu Goru. Prošle godine nam je bio cilj da ustabilimo poslovanje Kompanije na operativnom, komercijalnom i finansijskom planu, što smo uz podršku Vlade CG i uspjeli. U 2018. godini se već nalazimo na putu razvoja, kako je to definisano petogodišnjim biznis planom koji je usvojen krajem prošle godine”, kazao je Banjević.

On je istakao da je prvi korak u tom pravcu optimizacija kapaciteta za ovogodišnju ljetnju sezonu, što je urađeno kroz ACMI zakup aviona tipa Boeing, B737-500, od našeg partnera AirX Charter Ltd.

“Radi se o operatoru koji je registrovan u Evropskoj Uniji, što znači da su ispunjeni najstrožiji uslovi koji se tiču sigurnosti i bezbjednosti letenja, kvaliteta usluge, što pokazuje da prevashodno vodimo računa o našim putnicima. AirX Charter Ltd je renomirana, izutetno operativna i profesionalna kompanija, i veliko nam je zadovoljstvo što ćemo sarađivati sa njima. ”, naglasio je Banjević.

Kako je kazao, MA planira da u periodu od juna do kraja septembra preveze oko 360 hiljada putnika.

„Doprinos MA turističkoj privredi Crne Gore na osnovu tog broja putnika i ranije usvojenih pokazatelja, samo za ta četiri mjeseca trebalo bi da iznosi više od 140 miliona eura. Kompanija je bila i ostala jedan od stubova turističke privrede, razvoja turizma i naše zemlje u cjelini. U skladu sa tim principima ćemo nastaviti da funkcionišemo i dalje, kao i da podešavamo svoj razvojni put”, istakao je Banjević.

Iz MA je saopšteno da se iznajmljeni avion, u prepoznatljivim bojama i sa znakom Montenegro Airlines-a, već nalazi u saobraćaju, i danas radi na linijama Podgorica-Cirih i Podgorica-Beograd.

Kako su podsjetili, nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines će tokom ljetnje sezone saobraćati ka 30 gradova u 15 država.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније