Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 07. 2013. 12:21 >> 14:28
17

PRVA

Gej parada preksjutra u Budvi

Parada ponosa biće organizovana 24. jula u 12 časova u Budvi, ispred zidina Starog grada, saopšteno je danas na konferenciji za novinare iz LGBT Foruma Progres.

Budva je, zbog sezone i velikog broja pripadnika LGBT zajednice koji ljetuju u tom gradu, izabrana za mjesto u kome će se pripadnici te seksualne manjine prvi put u Crnoj Gori javno okupiti.

,,Parada ponosa u Budvi biće još jedan pokazatelj našeg uspjeha. To će zapravo biti puni uspjeh crnogorskog društva, koje je u stanju da prihvati i njeguje različitost'', kazao je izvršni direktor LGBT Forum Progres Zdravko Cimbaljević.

LGBT Forum Progres sve aktivnosti, u vezi sa bezbjednim održavanjem, sprovodi u dogovoru sa Upravom policije.

,,Da bi manifestacija protekla bezbjedno, Uprava policije će preduzeti sve zakonom propisane mjere i biće angažovan dovoljan broj policajaca da se obezbijedi javni red i mir'', kazao je pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević.

Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović, ocijenio je da je održavanje parade pokazatelj sazrijevanja društva na evropskom putu.

Numanović nije rekao da li će prisustvovati Paradi ponosa, ali je potvrdio da će Vlada imati svog predstavnika, međutim nije određeno ko će to biti.

Očekuje se da će i neke javne ličnosti iz Budve, ali i ostatka Crne Gore, učestvovati na gej paradi i tako podržati pripadnike seksualnih manjina, koji su često žrtve diskriminacije i predrasuda.

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније