Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 07. 2013. 11:31   >>  11:43

ULOŽENO 200 MILIONA

Porto Montenegro - 800 vezova za jahte

U tivatsku marinu Porto Montenegro do sada je uloženo oko 200 miliona eura, a planirana su nova intenzivna ulaganja.

PR menadžer Porto Montenegra, Danilo Kalezić, kaže da u marini trenutno ima 245 vezova za jahte svih veličina.

"Trenutno smo jedna od rijetkih luka koja može da primi jahte duže od 50 metara. Plan je da naredne godine napravimo dodatnih 170 vezova, a predviđeno je da Porto Montenegro, do kraja projekta, ima oko 800 vezova za jahte", kazao je Kalezić Tanjugu.

On je naveo da cijena veza zavisi od veličine jahte, kao i od toga na koliki vremenski period se uzima vez, dodajući da Porto Montenegro nudi najpovoljnije uslove za vlasnike jahti.

Kompleks Porto Montenegro trenutno raspolaže za pet zgrada sa 130 stambenih jedinica, a svi stanovi su prodati.

Kalezić je kazao da je planirana izgradnja još jedne zgrade, šeste po redu, sa 40 do 45 stanova, a u toku je izgradnja i luksuznog hotela.

On je objasnio da cijene kvadrata stambenih jedinica u Porto Montenegru variraju od toga da li se kupuje stan u izgradnji ili gotov, a prosječna cijena kvadrata je 6,5 hiljada eura.

Prema riječima Kalezića, Porto Montenegro, pored luksuznih restorana, ekskluzivnih stanova sa bazenima i sofisticiranih marina, nudi i brojne prodavnice sa najpoznatnijim modnim markama i svjetskim brendovima.

 


Kalezić je rekao da Porto Montenegro nije zatvoren prostor posvećen samo svojim stanarima i vlasnicima jahti.

"Naprotiv, vrlo smo otvoreni i za sve ostale turiste. Svi gosti koji posjete Porto Montenegro su dobrodošli", kazao je Kalezić, dodajući da su cijene u kaficima iste kao i u Budvi.

Velika atrakcija u Porto Montenegru je i bazen Lido Mar, dugačak 64 metra, kao i plaža Puro beach koja nudi kvalitet na najvećem nivou.

Prema riječima Kalezića, za posjetioce Porto Montenegra posebno je interesantan postao muzej sa zbirkom pomorskog nasleđa, a eskluzivna luka, kako je naveo, nudi i brojne sadržaje za odmor i rekreaciju.

Porto Montenegro je za kratko vrijeme postao jedna od vodećih jahting destinacija na Jadranu.

Od nekada zapuštene vojne luke, napravljena je prestižna marina i luksuzno naselje za koje vlada veliko interesovanje, a glavni investitor čitavog projekta je kanadski milijarder Piter Mank.

 

(Mina)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније