Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

14. 04. 2018. 08:36 >> 08:31
37

AMFILOHIJE SMATRA

"Crkva je sagradila Crnu Goru"

Mitropolit crnogorsko-primorski, Amfilohije, rekao je da je Pravoslavna crkva sagradila Crnu Goru i da je ugrađena u njeno biće.

 

Amfilohije je, služeći liturgiju u manastiru Majstorovina kod Bijelog Polja, rekao da se u Crnoj Gori vjera bila pritajila "kao rijeka ponornica".

"Crna Gora, spolja gledano, jeste bila obezbožila. Odagnat je narod od crkava Božjih, od svetinja, ali nije se ugasila ta Božja svijeća u narodnoj duši. I blagodareći upravo tome, bilo je moguće i da dođe do obnove ove eparhije, budimljansko-nikšićke, drevne svetosavske eparhije i onove tolikih svetinja po Crnoj Gori u ovo vrijeme novog stradanja Crkve Božije", rekao je mitropolit Amfilohije.

Podsjetio da država Crna Gora zahtijeva od SPC da se registruje.

"A ja njima kažem: ko bi trebao koga da registruje, Crkva vas ili vi Crkvu? Jer, ova Crkva je sagradila Crnu Goru, posebno blagodareći velikim cetinjskim mitropolitima. I Crkva Božija je ugrađena u biće Crne Gore. To što su ovi naši neokomunisti to zaboravili, nije ni čudo. A oni su od komunizma prihvatili ono što je došlo glave komunizmu, a to je bezbožništvo i otimanje od drugih", kazao je mitropolit.

 

Пратите нас на

Коментари37

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније