Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina; B.V.

13. 04. 2018. 15:42 >> 15:37

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA

Kotorski DZ otvorio Pedijatrijsku službu

U Domu zdravlja Kotor danas je otvorena Pedijatrijska služba, u čiju je rekonstrukciju uloženo oko 100 hiljada eura.

 

Službu su svečano otvorili ministar zdravlja Kenan Hrapović i direktor Doma zdravlja Kotor, Igor Kumburović.

Hrapović je, kako je saopšteno iz resornog ministarstva, kazao da će ubuduće mališani sa ovog područja boraviti u novom, modernom prostoru, a ljekari raditi u kvalitetnijim uslovima na savremenoj opremi za liječenje najmlađih pacijenata.

On je objasnio da je investicija bila oko 100 hiljada eura i da su kompletno rekonstruisane sanitarne prostorije, zamijenjene instalacije, izrađen novi plafon i najsavremeniji medicinski pod.

Kako je naveo, prostor od oko 330 metara kvadratnih opremljen je novim mobilijarom i medicinskim aparatima i rekonstruisan je prilaza pedijatrijskoj službi.

Prema njegovim riječima, Vlada, kroz aktivnosti Ministarstva zdravlja, u kontinuitetu unapređuje kvalitet zdravstvenih usluga, prostornim i tehnološkim osavremenjavanjem i stručnim usavršavanjem kadra.

„U kontinuitetu se nabavlja savremena medicinska oprema za precizniju i kvalitetniju djagnostiku i liječenje za sve zdravstvene ustanove u Crnoj Gori“, naveo je Hrapović.

On je naveo da se širom Crne Gore rekonstruišu zdravstvene ustanove kako bi pacijentima bilo komfornije dok borave u njima, i dodao da se mnogo ulaže u edukaciju ljekara.

Postignute rezultate, kako je kazao Hrapović, prepoznale su i renomirane međunarodne organzacije, pa je tako crnogorski zdravstveni sistem napravio pomak na listi Evropskog zdravstvenog potrošačkog indeksa za devet mjesta.

Kumburović je naveo da je rekonstrukciju pedijatrijske službe najvećim dijelom finansirao Dom zdravlja Kotor, zahvaljujući racionalnom korišćenju budžetskih sredstava i uspješnom poslovanju.

„Ostatak sredstava obezbijeđen je iz donacija privatnih kompanija, kojima se ovim putem u ime zaposlenih, ali prije svega naših malih pacijenata zbog kojih smo sve ovo i radili, najsrdačnije zahvaljujem“, rekao je Kumburović.

On je naglasio da menadžment Doma zdravlja Kotor i zaposleni, sa puno entuzijazma i profesionalizma unapređuje, dograđuje i čuvaju ti zdrasvtvenu ustanovu.

U okviru svojih redovnih aktivnosti, kako je naveo Kumburović, urađena je analiza stanja i potreba unapređenja sistema primarne zdravstvene zaštite, koja je pokazala da su tehnički i kadrovski kapaciteti ustanove zadovoljavajući.

On je kazao da su pohvale koje svakodnevno dobijaju od sugrađana potvrda da rade dobro i motivacija da nastave putem razvoja i napretka ustanove.

„Međutim, savremeni tokovi života i rada, iskustva iz regiona i standardi Evropske unije, zahtijevali su dodatnu pažnju i posvećenost u radu na promociji usluga i razvijanju odnosa povjerenja i sigurnosti svih korisnika zdravstvene zaštite, kako bi već pri prvom susretu roditelja i djece sa uslugama primarne zdravstvene zaštite stekli taj osjećaj i tokom cijelog života zadržali i razvijali taj odnos“, rekao je Kumburović.

On je istakao da će se raditi na osavremenjavanju prostora, modernizaciji medicinske opreme i stručnom usavršavanju medicinskog kadra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније