Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 07. 2013. 08:43 >> 08:43

U BERANAMA

Otvoren centar za djecu sa smetnjama

U Beranama je juče otvoren Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju. Centar su, kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, otvorili ministar tog resora Predrag Bošković i gradonačelnik Berana Vuka Golubović.

Iz Boškovićevog resora je saopšteno da je osnivanje mreže dnevnih centara za djecu sa smetnjama i teškoćama  u razvoju u skladu sa Strategijom za integraciju osoba sa invaliditetom za period 2008. – 2016. godine koju je usvojila Vlada Crne Gore.

Ministar Bošković je saopštio da je to sedmi centar u Crnoj Gori koji je otvoren za proteklih devet godina. Kazao je kako se nada da će uskoro biti otvoren sličan centar i na Cetinju, a zatim i u Mojkovcu. Kazao je i da su slične aktivnosti već započete u Podgorici i u Budvi.

"Tako da ono što je politika u oblasti dječije i zdravstvene zaštite, deinstitualizacija sa jedne strane, a onda i decentralizacija, dakle prenošenje na lokalne uprave da u saradnji sa Vladom razvijaju sistem socijalnih usluga. Otvaranje ovog objekta pokazuje posvećenost Vlade rješavanju pitanja socijalno ugroženih pogotovu osoba sa smetnjama u razvoju“, kazao je Bošković. 

Reformom  sistema  socijalne i  dječije zaštite predviđeno je, kako je saopšteno, da se jačaju servisi podrške djeci sa smetnjama u razvoju, ali i njihovim porodicama koji treba da dovedu do njihovog potpunog uključivanja u društvo, kako kroz različita savjetovališta tako i kroz dnevne centre kao socijalne servise.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније