Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina; B.V.

12. 04. 2018. 19:10 >> 19:04
2

VLADA ODOBRILA

Azilantima pomoć od 50 eura

Uredbom o visini novčane pomoći za stranca koji traži međunarodnu zaštitu utvrđeno je da mu se, u ostvarivanju prava na prihvat, može odobriti novčana pomoć u iznosu od 50 eura, dok traje prihvat.

 

Vlada je danas na sjednici donijela Uredbu o visini novčane pomoći za stranca koji traži međunarodnu zaštitu, azilanta i stranca pod supsidijarnom zaštitom.

“Uredbom je utvrđeno da se strancu koji traži međunarodnu zaštitu može, u ostvarivanju prava na prihvat, odobriti novčana pomoć u iznosu od 50 eura, dok traje prihvat”, navodi se u saopštenju nakon sjednice Vlade.

Pored toga, azilant i stranac pod supsidijarnom zaštitom ima pravo na mjesečnu novčanu pomoć koja iznosi za pojedinca 66,68 eura, porodicu sa dva člana 80,08 eura, porodicu sa tri člana 96,11 eura, porodicu sa četiri člana 113,47 eura i porodicu sa pet i više članova 126,77 eura.

Na sjednici je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, usvojen i Prvi godišnji izvještaj o realizaciji mjera iz Akcionog plana za implementaciju Strategije reforme pravosuđa za period od prošle do ove godine.

“Izvještaj sadrži pregled realizovanih aktivnosti po strateškim ciljevima i detaljan statistički pregled stepena realizacije planiranih mjera u izvještajnom periodu”, navodi se u saopštenju.

U prošloj godini su od ukupno 137 dospjelih aktivnosti realizovane 24 aktivnosti, odnosn 17,52 odsto, 110 aktivnosti, odnosno 80,29 odsto se realizuje u kontinuitetu, djelimično su realizovane dvije aktivnosti odnosno 1,46 odsto, dok je jedna aktivnost (0,73 odsto) nerealizovana.

Vlada je usvojila Informaciju o zaključivanju Memoranduma o razumijevanju između crnogorskog Ministarstva odbrane i Ministarstva nacionalne odbrane Grčke u vezi saradnje u okviru Atinskog međunarodnog koordinacionog centra za pomorski strateški transport (AMSCC).

“Crna Gora potrebe za obezbjeđivanjem strateškog transporta radi učešća u međunarodnim misijama, operacijama i vježbama ispunjava u okviru odgovarajućih bilateralnih i multilateralnih sporazuma i ugovora sa partnerskim zemljama i organizacijama”, navodi se u saopštenju.

Članstvo Ministarstva odbrane Crne Gore u ovoj organizaciji bi pomoglo dostizanju cilja sposobnosti Strateški transport nacionalnih snaga, koji je definisan Planom integracije Crne Gore u NATO.

Članstvo Ministarstva odbrane u AMSCC-u, kao i usluge koje AMSCC pruža, su besplatni.

Na sjednici je usvojen i Izvještaj o radu Savjeta za saradnju sa iseljenicima za prošlu godinu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније