Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

12. 04. 2018. 17:36 >> 17:30

ZA PRAVA OSI

Vujačić kandidatkinja za članstvo u Komitetu UN

Kandidatkinja Crne Gore za članstvo u Komitetu Ujedinjenih nacija (UN) za prava osoba s invaliditetom biće nezavisni konsultant nevladine organizacije (NVO) Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore, Marina Vujačić.

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno je da je odluka donijeta u skladu sa pozivom za prijavljivanje kandidata za članstvo u Komitetu za prava osoba s invaliditetom (CRPD), objavljenom na sajtu Ministarstva 28. februara.

“Pored Vujačić, prijavu je podnijela savjetnica za mlade u Kancelariji za mlade Opštine Berane, Marijeta Mojašević”, navodi se u saopštenju.

U procesu odlučivanja, učestvovali su ministarstva rada i socijalnog staranja, za ljudska i manjinska prava, pravde i vanjskih poslova, a konsultacije su obavljenje sa predstavnicima nevladinog sektora, univerziteta i institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

"Prilikom donošenja odluke, vodilo se računa o kriterijumima Ujedinjenih nacija propisanim za navedeni Komitet", rekli su iz Ministarstva.

Izbori za Komitet za prava osoba s invaliditetom biće održani na 11. sastanku strana ugovornica Konvencije o pravima osoba s invaliditetom, 12. juna u Njujorku.

Vujačić je zahvalila Ministarstvu vanjskih poslova i svim institucijama, organizacijama i pojedincima koji su dali pozitivno mišljenje u procesu odluke o njenoj kandidaturi za CRPD Komitet.

“Nadam se da će država ovo posmatrati kao priliku da jača i osnažuje ljudska prava osoba s invaliditetom i svoju poziciju u međunarodnim tijelima, te daje priliku za samozastupanje osobama s invaliditetom”, zaključila je Vujačić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније