Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

12. 04. 2018. 15:22 >> 16:12
2

ODBOR INSISTIRA

Jače aktivnosti za bolju bezbjednost

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu iza zatvorenih vrata razgovarao je o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u zemlji, saopštio je nakon sjednice predsjednik tog tijela Obrad Mišo Stanišić.

Odbor insistira na daljem jačanju aktivnosti svih državnih nadležnih organa kako bi se bezbjednosna situacija poboljšala nakon uznemirujućih događaja krajem prošlog mjeseca.

Stanišić je naglasio i da je Odbor pozdravio efikasnu akciju nadležnih službi koja je uslijedila nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, i poručio da smatra da će se takvim djelovanjim stati na kraj kriminalcima i organizovanim kriminalnim grupama kako bi građani bili bezbjedni.

Odbor je na današnjoj sjednici razmotrio Izvješaj o radu Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) za 2017, koji je jednoglasno prihvaćen.

"Odbor je u kontekstu složenih i višedimenzionalnih globalnih prijetnji i izazova konstatovao da je Agencija za nacionalnu bezbjednost tokom 2017. nastavila da djeluje na planu pružanja doprinosa u cilju očuvanja i unapređenja nacionalne, regionalne i kolektivne bezbjednosti, te da su kao prioritetne postavljene prijetnje od djelovanja organizovanih kriminalnih grupa, prevashodno na planu izvršenja teških krivičnih djela", saopšteno je nakon sjednice.

Kako se navodi u jednom od zaljučaka, Odbor insistira na kontinuiranom sagledavanju prijetnji od djelovanja organizovanih kriminalnih grupa, prevashodno na planu izvršenja teških krivičnih djela, u cilju obezbjeđenja sigurnog ambijenta za građane, uz djelotvornu saradnju sa nadležnim državnim organima u Crnoj Gori i intenzivnu i blagovremenu razmjenu podataka sa partnersku službama iz regiona i šire.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније