Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

12. 04. 2018. 14:25 >> 14:45

ALFA CENTAR

Bezbjednost saobraćaja da bude nastavni predmet

Bezbjednost saobraćaja treba uvrstiti u obavezan nastavni predmet, saopšteno je iz ALFA centra.

Navodi se da je danas održan saobraćajni čas u Osnovnoj školi “Džafer Nikočević” u Gusinju za učenike devetog razreda.

"U današnjem razgovoru sa učenicima primijetili smo da znanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja nijesu na visokom nivou", kaže se u saopštenju.

Uočeno je, kako se navodi, da su na određen broj pitanja o osnovnim saobraćajnim pravilima i propisima, koji su prilagođeni njihovom uzrastu, učenici odgovarali neodređeno ili netačno.

Koordinatorka programa bezbjednosti saobraćaja Nada Radović je kazala da kod djece postoji interesovanje i želja da se znanje u toj oblasti unaprijedi.

Prema njenim riječima, slična situacija i u drugim školama u Crnoj Gori.

On je kazala da bezbjednost saobraćaja treba uvrstiti u obavezan nastavni predmet, a do tada ukazivati nastavnom osoblju na potrebu međupredmetnog proučavanja te oblasti.

“Pravovremenom i pravilnom edukacijom najmlađih o saobraćaju možemo stvoriti generaciju savjesnih i odgovornih vozača koji će poštujući i svoje i tuđe živote u saobraćaju stvoriti ambijent u kojem se svi osjećati bezbjedno i sigurno”, poručila je Radović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније