Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

12. 04. 2018. 08:33 >> 08:27

KRENULI IZ HN

Počela sanacija oštećenih plaža

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je sa prvim aprilskim danima otpočelo radove na oštećenoj oblali, odnosno pomorskoj infrastrukturi.

U toku je rekonstrukcija nekih plaža u hercegnovskoj opštini. Rok završetka radova je 30 radnih dana, tako da se očekuje sve bude gotovo već početkom narednog mjeseca. Za rekonstrukciju ovog pristaništa u Baošićima Javno preduzeće je izdvojilo 39.842 eura.

Nastavak rekonstukcije oštećenih pristaništa počinje već od naredne sedmice, i to na pristaništu u Žanjicu u vrijednosti 44.288 eura, pristaništu i mandraću u Baošićima u vrijednosti 9.362, potom pristaništu i lokalnom mandraću u Kumboru u vrijednosti 14.734 eura.

U planu je i sanacija mula “Bazdanj” na Obali Đuraševića u Tivtu i pristaništa Muo u Kotoru.

"Javno preduzeće je prethodno za svaki objekat obalne infrastrukture naručilo izradu Elaborata iz kojih se jasno vide oštećenja i smjernice za njihovu kvalitenu sanaciju", navode iz Morskog dobra.

Paralelno sa ovim radovima Javno preduzeće kreće sa hitnom sanacijom potpornih zidova, oštećenja na šetalištima i stazama duž cijelog primorja, a potom i u prihranjivanje pješčanih plaža, kako bi na vrijeme i spremno dočekali novu ljetnju sezonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније