Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 04. 2018. 16:35   >>  18:42

JPMD SAOPŠTILO

Počela sanacija oštećenja na obali

Sa prvim aprilskim danima počeli su radovi na sanaciji oštećenja nastalih na obalnoj infrastrukturi, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljenje morskim dobrom Crne Gore (JPMD).

"Trenutno su u toku intezivni radovi na rekonstrukciji tzv.'Zaječarskog' mula u Baošićima, demontaža oštećenih djelova samog mula i postavljanje oplate kako bi se izvršilo betoniranje ivičnih zidova pristaništa", navodi se u saopštenju. 

Rok za završetak tih radova, kako su kazali, je 30 radnih dana.

"Tako da se očekuje da radovi budu gotovi već početkom narednog mjeseca. Za rekonstrukciju ovog pristaništa Javno preduzeće je izdvojilo 39.842,42 eura", precizirali su iz JPMD.

Oni ističu da će rekonstukcija oštećenih pristaništa biti nastavljena naredne sedmice.

"I to na pristaništu u Žanjicu u vrijednosti 44.288,24 eura, pristaništu i mandraću u Baošićima u vrijednosti 9.362,13, potom pristaništu i lokalnom mandraću u Kumboru u vrijednosti 14.734,75 eura, a u planu je i sanacija mula 'Bazdanj' na Obali Đuraševića u Tivtu i pristaništa Muo u Kotoru", dodaju iz JPMD.

Oni napominju da su za za svaki objekat obalne infrastrukture prethodno naručili izradu Elaborata iz kojih se, kako su kazali, jasno vide oštećenja i smjernice za njihovu kvalitenu sanaciju.

"Paralelno sa ovim radovima Javno preduzeće kreće sa hitnim sanacijama potpornih zidova, oštećenja na šetalištima i stazama duž cijelog primorja, a potom i prihranjivanju pješčanih plaža, kako bi na vrijeme i spremno dočekali novu ljetnju sezonu", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније