Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 07. 2013. 17:18 >> 17:19

UOČI 22.JULA

Čestitke za Dan Opštine Šavnik

Predsjednici Vlade, parlamenta i države Milo Đukanović, Ranko Krivokapić i Filip Vujanović čestitali su 22.jul, Dan Opštine Šavnik, njenom predsjedniku Mijomiru Vujačiću, odbornicima i građanima.

„Ovakvi datumi su prilika za podsjećanje na teške dane, događaje i ličnosti, koji su trasirali put modernog razvoja Crne Gore. Građani Šavnika i cijelog Durmitorskog kraja ponosno zauzimaju visoko mjesto na tom istorijskom cnogorskom spisku, u svim vremenima”, kaže se u čestitki Đukanovića.

Prema njegovim riječima, tako je i danas kada je Crna Gora lider regiona na putu do članstva u NATO i EU.

“Za saniranje posljedica krize, za brži razvoj, bolji život i veći standard potrebno je, uz dobro odabrane strateške ciljeve, uložiti dodatni napor kako bi valorizovali sve naše resurse. Oni svakako nijesu mali ni u šavničkoj opštini i prepoznati su i u Vladinim planovima", zaključio je Đukanović.

Krivokapić je kazao da su prirodno bogatstvo, šumski fond i ekološki čista okolina kojom raspolaže Šavnik izuzetan potencijal za dalji razvoj.

On je u čestitki dodao da će i u narednom periodu zajednički cilj lokalne i državne vlasti biti korišćenje resursa „kako bogate prirode tako i vrijednih ljudi ovog kraja“.

Vujanović je u čestitki rekao da je uvjeren da će ta Opština kvalitetnom valorizacijom prirodnih potencijala, unaprjeđenjem putne infrastructure i adekvatnim inicijativama stanovnika ubrzano ostvarivati bolje uslove za život i rad.

“Tome će doprinijeti neophodna intenzivna saradnja lokalne uprave i državnih organa, koji su opredijeljeni da istraju u ostvarenju ravnomjernog i bržeg razvoja Crne Gore u ncjelini", naveo je on.

Dan Opštine Šavnik, čestitao je i lider Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić.

"Nadam se da će Šavnik u narednom periodu bolje iskoristiti prirodne potencijale posebno za razvoj stočarstva i proizvodnju zdrave hrane i razvoj planinskog turizma, u korist poboljšavanja životnog standarda građana Šavničkog kraja, navodi se u čestitci predsjednika SNP CG”, navodi se u čestitki Milića.

 

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније