Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

09. 04. 2018. 15:35 >> 21:24

VRIJEDNI OSAM MILIONA

PV: Kreće realizacija infrastrukturnih projekata

Sa početkom građevinske sezone, u Pljevljima kreće i realizacija više infrastrukturnih projekata i na gradskom i seoskom području opštine. Tokom prošle godine neki projekti su završeni, a neki će svoj konačan oblik dobiti u 2018.

Vrijedno se radilo na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, zgradi Doma kulture, fiskulturnoj sali u Osnovnoj školi u naselju Guke, Domu starih, putu Crkvice - Vrulja...

Red je došao i na nove izazove, kaže predsjednik opštine Mirko Đačić za RTCG, ističući da je jedan od prioriteta izgradnja mini toplane:

"Bili smo izuzetno uporni i ono sa čime smo zadovoljni jeste da je taj projekat na adekvatnim adresama predstavljen i kao realan i neophodan Pljevljima, pa stoga i ne čudi što će Direkcija za javne radove u gradnju mini toplane ove godine uložiti četiri miliona eura".
Veoma važan posao biće i predstojeća rekonstrukcija centralne gradske zone koja će koštati oko pola miliona eura.

Đačić podsjeća i na ostale planirane aktivnosti.

" Za 2018. ostao je jedan dio realizacije na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, gradiće se zgrada od 38 stanova za penzionere gdje će opština finansirati pet stanova, u rekonstrukciju ulica biće uloženo minimum 150.000 eura, kao i prethodne tri godine asfaltiraćemo par desetina gradskih saobraćajnica, saniraće se i više stotina metara trotoara u vrijednosti 100.000 eura, za hidrotehničku infrastrukturu opredjelili smo 315.000 eura, za lokalne puteve na selima dodatnih 200.000 eura, a za seoske vodovode 120.000 eura. Biće toga još, a sve zajedno sigurno će poboljšati kvalitet života u ovom dijelu države", napominje prvi čovjek Pljevalja.

Ukupna suma koju će opština i Vlada do kraja 2018.  uložiti u izgradnju infrastrukture u pljevaljskom kraju, dostići će skoro osam miliona eura.

Saša Bezarević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније