Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 07. 2013. 16:49 >> 16:50

SVEČANOST

Dan Opštine Berane

U Beranama je danas, svečanom sjednicom Skupštine, obilježen Dan Opštine.

 

Sjednici su prisustovali i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, ministar zdravlja Miodrag Radunović, predstavnici susjednih gradova i brojne zvanice iz javnog i kulturnog života Berana i Crne Gore.

Otvarajući Svečanu sjednicu, nakon intoniranja državne himne, predsjednik Skupštine Samir Agovic, kazao je da je 21. jul datum kojim se ponose svi Beranci bez obzira gdje sada žive.

,,Berane je danas sredina kojom se ponose svi oni koji su učestovali i učestvuju u njenoj izgradnji, vrijedni domaćini i svi oni koji stvaraju, pišu i pričaju o ovom gradu, pronoseći na taj način njegovu slavu i ljepotu dalje od ovih prostora’’, istakao je Agović.

Predsjednik Opštine Vuka Golubović ocijenio je da je Berane podjednako posvećeno svojoj tradiciji i razvoju i napretku.

,,Dvadeset prvi jul, jedan je od najznačajnijih i najsvetlijih datuma iz istorije beranskog kraja. On podsjeća na vrijeme kada su naši preci stvarali slobodu, obezbjeđujući na taj način uslove za sveopšti razvitak i napredak. Na današnji dan prije 72. Godine, u tek oslobođenim Beranama, održana je Skupština predstavnika i izabran Odbor narodnog oslobođenja za Srez beranski i donešena odluka o uspostavljanju narodne vlasti na ovoj teritoriji. Narod Berana pamti istoriju i njeguje tradiciju, ali isto tako se okreće razvoju i napretku. Protekla godina u ekonomskom smislu bila je veoma teška, ali i pored toga uspjeli smo da odgovorimo zadatku i brojnim obavezama koje svakodnevno imamo prema građanima’’, istakao je Golubović.

 

On je potom uručio najveću opštinsku nagradu ovogodišnjim laureatima: prof. dr Miliji Zečeviću, rukometašici Sonji Bajraktarović, književniku Vlajku Ćulafiću, O.Š. „Mahmut Adrović“ u Petnjici i Udruženju ratnih dobrovoljaca (1912-1918). U ime nagrađenih,  zahvalio se prof.dr Milija Zečević.

 

Nakon Svečane sjednice, ministar rada i socijalnog staranja, Predrag Bošković i Golubović, svečano su otvorili, JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju. Projekt, je dio mreže dnevnih centara za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније