Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

09. 04. 2018. 12:51 >> 15:49
2

SDP I URA

Vandalski čin investitora u Dobroti

U Dobroti su počele pripreme za gradnju pješčanog kupališta ispod novog kompleksa turističkih vila "Dobrota Palazzi", što osuđuje dio opozicije poručujući da je riječ o devastaciji prostora.

Kako je juče objavljeno na Fejsbuk stranici inicijative Bokobran, istovareni su blokovi koji, će biti korišćeni za izgradnju plaže. 

Podsjetimo kompanija "Serzman incorporated" dobila je dozvole, kako bi njihov luksuzni kompleks na prostoru bivšeg auto-kampa u Dobroti, dobio i pješčanu plažu površine 1000 kvadrata.

Prema projektnoj dokumentaciji, na dvije armirano-betonske ponte napraviće i plažni bar i VIP šank sa terasom. Sve to na mjestu gdje pješčane plaže nikad nije bilo.

Nadležni da počnu da rade svoj posao

Iz kotorskog SDP-a poručuju da se očigledan primjer devastacije dešava se ovih dana, na ribarskoj posti u Dobroti, na lokaciji Kamp.

“Gdje investitor na vandalski način nasipa obalu građevinskim materijalom radi izgradnje plaže - tamo gdje je nikada nije bilo!”, poručuju iz SDP-a.

Dešava se kažu, atak na prirodni i kulturno-istorijski pejzaž pod zaštitom UNESCO, uz pokroviteljstvo Vlade.

“Oštro osuđujemo ovaj vandalski čin i pozivamo nadležne institucije da počnu da rade svoj posao”, poručuju iz kotorskog SDP-a.

SDP podsjeća da već duže vrijeme skreću pažnju javnosti na značaj očuvanja statusa Kotora kao grada Svjetske kulturne baštine, na listi zaštićenih područja UNESCO.

“Sadašnja politika vlade, u funkciji neformalnih centara moći i građevinskog lobija, podriva taj status. Novi zakonodavni okvir u vezi sa planiranjem prostora i građenja, koji je u koliziji sa Ustavom i ratifikovanim međunarodnim konvencijama, otvara prostor za devastaciju prostora Boke”, poručuju iz kotorskog SDP-a.

Iz Građanskog pokreta URA su juče saopštili da se nastavlja kontinuirana devastacija obalnog područja Crne Gore, po zakonu DPS-a i zarobljenih državnih institucija.

"I pored svih osuda građana, stručnjaka za biologiju mora, arhitekturu i prostor sestrić gospodina Đukanovića odlučio je da po uzoru na svog ujaka, kukavički, na dan praznika, u nedjelju započne betoniranje još jednog dijela naše obale. Time je jasno poslata poruka da je obala, kao i mnoga druga nacionalna bogatstva, postala plijen porodice Đukanović koja bi da i preostalim resursima države dodatno napuni svoje džepove", poručili su iz GP URA.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније