Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

09. 04. 2018. 08:28 >> 08:25

PRIČA IZ PLJEVALJA

Grad na tri rijeke, bez pijaće vode

Iako kroz Pljevlja protiču tri rijeke, građani najsjevernije crnogorske opštine mjesecima su bez vode za piće zbog dotrajale vodovodne infrastruktura.

Kako su kazali nadležni za RTCG, problem se trajno ne može riješiti dok se ne izgrade nova postrojenja. Građani Pljevalja već tri mjeseca vodu iz česme, koriste samo za tehničku upotrebu.

Mještani kažu da se snalaze, kupuju flaširanu vodu ili donose sa izvorišta.

Pljevlja imaju postrojenje za prečišćavanje vode, ali nije predviđeno da prečišćavanje jezerske vode.

"Zbog gubitaka na distributivnoj mreži, koji je i do 70 odsto zbog starijh cijevi, prinuđeni smo da koristimo vodu sa jezera Otilovići", kazao je direktor Vodovoda Pljevlja Čedo Gosipić.

On navodi da je jedino rješenje rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje vode i izgradnja novih, projekat je izrađen, a za njegovu realizaciju je potrebno oko šest miliona eura.  

Na realizaciju tog projekta Pljevljaci bi mogli da sačekaju, bar još godinu.

 

Milica Sekulić, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније