Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

05. 04. 2018. 13:40 >> 13:36

ROMSKA POPULACIJA

Obrazovanjem protiv ranih brakova

Rana udaja i ugovoreni dječiji brakovi, najveći su problemi djece romske i egipćanske populacije, kazala je koordinatorka Nacionalnog skloništa za žrtve trgovine ljudima Aida Petrović, tokom sastanka sa ministrom prosvjete Damirom Šehovićem.

Na sastanku je zaključeno da se učestalost tih pojava može smanjiti povećanjem obuhvata obrazovanjem, kako formalnim, tako i neformalnim.

Šehović je rekao da je Ministartsvo prosvjete kroz rad Direktorata za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica posvećeno povećanju obuhvata djece RE populacije obrazovnim sistemom, te njihovom motivisanju da istraju u školovanju.

On je naglasio da na tom polju dosta urađeno u prethodnom periodu, ali da predstoji još mnogo izazova, te je zajedničko zalaganje civilnog sektora i države od ključnog značaja za postizanje veće uključenosti i boljeg kvliteta obrazovanja za pripadnike osjetljivih grupa.

“Ministar je istakao da su iskustva civilnog sektora dragocjena za institucije, te da ona treba da budu podsticaj i smjernice za dalje korake”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Petrović je predstavila izazove sa kojima se suočava Nacionalno sklonište za žrtve trgovine ljudima, kao i iskustva iz rada sa pripadnicima RE populacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније