Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 04. 2018. 09:19 >> 09:13

NIKOLIĆ PORUČIO

Kvalitetom do internacionalizacije UCG

Univerzitet Crne Gore intenzivno radi na podizanju kvaliteta studija. Jedino uz stremljenje većem kvalitetu na svim poljima otvara se put za nesmetanu internacionalizaciju Univerziteta Crne Gore, što je jedan od vodećih trendova u Evropskom prostoru visokog obrazovanja, kazao je rektor Univerzioteta Crne Gore, Danilo Nikolić povodom Dana studenata.

Povodom 4. aprila - Dana studenata, Nikolić se juče sastao sa predstavnicima Studentskog parlamenta - predsjednicom, Sarom Arianom Serhatlić, generalnim sekretarom, Danilom Jelovcem i studentom povjerenikom, Milanom Tomićem.

"Poštovanje studentskih prava i efikasna primjena u praksi ostaju visoko na agendi Univerziteta Crne Gore", kazao je Nikolić na sastanku.

On je dodao da će Uprava Univerziteta biti otvorena za sva studentska pitanja u svakodnevnom radu.

"Naravno, u tijesnoj saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore, nastojaćemo da obezbijedimo pravovremeno rješavanje svih potencijalnih problema na obostranu korist", kazao je Nikolić.

Kako je saopšteno iz UCG, na sastanku, kojem su prisustvovale i prorektorke prof. dr Đurđica Perović i prof. dr Irena Orović, bilo je riječi o mogućnostima povećanja kvaliteta nastave i ostvarenju bolje i neposrednije saradnje.

Poseban akcenat, kako je saopšteno, bio je na značajnijem učešću studenata u nastavnom procesu, dobijanju povratne informacije o kvalitetu nastave, kao i poboljšanju veza sa privredom i uključivanju u praktičnu nastavu.

"Univerzitet Crne Gore intenzivno radi na podizanju kvaliteta studija, kao i na otvaranju prilika za studente da dio školovanja provedu na razmjeni ili da svršeni visokoškolci nesmetano nastave školovanje u zemlji i inostranstvu, a sa ciljem da steknu znanja i vještine sa kojima će biti konkurentni na tržištu rada. Jedino uz stremljenje ka većem kvalitetu na svim poljima otvara se put za nesmetanu internacionalizaciju Univerziteta Crne Gore, što je jedan od vodećih trendova u Evropskom prostoru visokog obrazovanja, ali i za ostvarivanje osnovne funkcije svake visokoškolske ustanove – obrazovanje referentnih kadrova", zaključio je Nikolić.

Na sinoć održanoj svečanoj sjednici Studenstkog parlamenta Univerziteta Crne Gore Rektor Nikolić je uputio čestitku svim studentima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније