Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

04. 04. 2018. 23:30   >>  23:26

ŠEHOVIĆ PORUČIO

Obrazovanje da bude dostupno svima

Vlada je opredijeljena da obrazovanje učini dostupnim svima i mnogo korisnijim za tržište rada nego što je do sada bilo, poručio je ministar prosvjete, Damir Šehović.

 

On je, čestitajući Dan studenata, saopštio da su Vlada i Ministarstvo prosvjete, prije nešto više od godinu, postavili modernizaciju i jačanje kvaliteta obrazovnog ambijenta kao jedan od ciljeva ne samo tog resora, već i svih drugih organa i instutucija koji kreiraju politike.

“Kada smo se odlučili na iskorake u obrazovanju, uključujući one u visokom, poput besplatnih studija i obavezne prakse na fakultetima, evidentno ni jednog trenutka nijesmo mislili da idemo lakšim putem, već onim težim, ali mudrijim i odgovornijim”, rekao je Šehović.

On je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, rekao da finansijska izdvajanja za omogućavanje besplatnih osnovnih studija, finansije za besplatne master studije i velika logistika potrebna za uvođenje praktične nastave na sve fakultete, nijesu odvratili predstavnike Vlade od namjere da preurede sistem.

“Kad kažem preuredimo, mislim na naše opredjeljenje da obrazovanje učinimo dostupnim svima, te da ga učinimo mnogo korisnijim za tržište rada nego što je do sada bilo. A time ćemo ga učiniti istinskom osnovom za puni razvoj vaših ličnosti”, rekao je Šehović.

On je poručio da su mladi ljudi ključni partneri Vlade na tom putu.

“Vi treba da nam dajete stalne inpute kako se realizuje reforma i šta je potrebno dalje mijenjati”, zaključio je Šehović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније