Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

02. 04. 2018. 20:59   >>  23:20 4

VDT ISTAKAO

"Država mora pokazati moć protiv kriminala"

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković kazao je za RTCG da se ne smije dozvoliti da kriminalne strukture budu korak ispred države, te da ona mora pokazati moć.

Krajem decembra 2017. Vijeće za nacionalnu bezbjednost ocijenilo je da je bezbjednosna situacija u CrnojGori stabilna. Za kratko vrijeme ta ocjena više nije vazila - uslijedile su bombe, pokušaji likvidacije, a nakon dvostrukog ubistva prošle subote i ocjena Vijeća da bezbjednosna situacija je narušena!

"Činjenica je da se roditelji s pravom ovih dana mogu zapitati koliko je bezbjedno da pođju sa djecom u šetnju, upravo zbog toga su tužilaštvo, policija i sve druge institucije zadužene za bezbjednost građana pred velikim iskušenjem", poručio je Stanković.

Vrhovni državni tužilac smatra da država mora pokazati moć.

"Ne smijemo dozvoliti da bude suprotno. Kao VDT zatražio sam od svojih saradnika maksimalno angažovanje u ovim momentima, koji zahtijevaju povečanu odgovornost svih nas", istakao je Stanković.

Iz Vlade je naglašeno da će timovi predstavnika Tužilaštva, Uprave policije i drugih organa imati zadatak da se  efikasnije bore protiv organizovanog kriminala, zbog obezbjeđivanja pune sigurnosti i bezbjednosti svakog građanina i njegove porodice.

Danas je imenovan i novi čovjek na čelu Uprave policije, Vesko Damjanović, a posljednja dešavanja moraju biti okidač za drugačcije mehanizme, kaže kriminolog Darko Trifunović.

"Ja sam siguran da ce novi ljudi koji budu došli imati i nove ideje, da će te nove ideje uključivati i neke mnogo dramatčnije metode u obracunu sa organizovanim kriminalnim grupama", poručio je on.

Marko Terzić, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније