Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

02. 04. 2018. 14:50 >> 15:43
1

O EKSPLOZIJI U BP

"Nastavak sile bezakonja"

Sindikat medija Crna Gore pozivao je nadležne organe da hitno utvrde da li je novinar Sead Sadiković bio meta sinoćnje ekplozije u Bijelom Polju. Nova srpska demokratija, SNP i SDP najoštrije su osudili jučerašnju eksploziju u Bijelom Polju i kako su naveli, pokušaj zastrašivanja novinara Seada Sadikovića.

Potpredsjednik Nove srpske demokratije Slaven Radunović najoštrije je osudio bombaški napad kojim je, kako je naveo, pokušano zastrašivanje Seada Sadikovića.

„Sadiković je jedan od rijetkih medijskih stvaralaca za kojeg, iz punih usta, možemo reći da je slobodan čovjek i pravi borac protiv pošasti organizovanog kriminala i korupcije. Napad na njega bi, valjda, trebalo da bude mafijaška poruka onom nepotkupljivom, hrabrom dijelu medijske scene, koja je ostala rezistentna na sve dosadašnje pokušaje disciplinovanja“, poručio je Radunović.

On kaže da postoji način da država ustane u odbranu svojih građana i svojih interesa.

„Za to je, prethodno, potrebno ispuniti jedan preduslov, koji je Sead Sadiković pretočio u svoj zaštitni slogan - „Diktator svaki, jednom mora pasti!“, poručio je Radunović.

SDP: Ne zna se gdje završava vlast, a gdje počinje kriminal

Socijaldemokratska partija saopštila je da je napad na novinara Seada Sadikovića nastavak politike kriminalnog zastrašivanja nezavisnih novinara i medija u zarobljenoj državi autokratije azijskog tipa. 

“Ovo je samo nastavak sile bezakonja koja se trenira nad Javnim servisom, NVO sektorom, nezavisnim medijima i svim drugim subjektima, koji bi mu, da ga interesuje država, a ne imanje, bili glavni saveznici”, poručuju iz SDP-a.

To što već decenijama ne mogu naći nalogodavce napada na novinare i medije nego samo “dobrovoljce” ili žrtvovane izvršioce, jasno, kako poručuju iz SDP-a pokazuje prirodu ove vlasti.

“Ne zna se gdje završava vlast, a gdje počinje kriminal. Tu neraskidivu vezu jasno oslikava Strategija proširenja EU za Zapadni Balkan kroz ocjene o zarobljenoj državi i sprezi vlasti i organizovanog kriminala”, zaključuje se u reagovanju SDP-a.

U Socijalističkoj narodnoj partiji smatraju da je nakon najnovije eskalacije nasilja, krajnji rok da država najenergičnije reaguje.

"Ukazivali smo obraćanjem javnosti i prije desetak dana na lošu bezbjednosnu situaciju, odnosno slabu volju države da se u potpunosti obračuna sa organizovanim kriminalom. Svaki građanin Crne Gore mora se osjećati bezbjedno. Ukoliko nadležni ne mogu to da obezbijede, a očigledno nisu u stanju, neka ustupe mjesto sposobnijima i odlučnijima", poručuju iz SNP-a.

SMCG: Da li je Sadiković bio meta?

I Sindikat medija Crna Gore (SMCG) izrazio je veliku zabrinutost povodom sinoćnjeg aktiviranja eksplozivne naprave ispred kuće novinara Seada Sadikovića u Bijelom Polju.

"Pozivamo nadležne organe da hitno utvrde da li je Sadiković bio meta i ako jeste, zbog čega, tim prije što je sinoćnji slučaj samo nastavak serije eksplozija i ubistava na ulicama naših gradova proteklih dana, koje su izazvale opravdano veliku uznemirenost građana. Ovaj slučaj pokazao je da su poslije građana primorja i Podgorice, i građani sjevera Crne Gore postali meta kriminalaca", navodi se u saopštenju SMCG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније