Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

01. 04. 2018. 14:41   >>  14:36

PROJEKAT CGO-A

Obukom do snažnije borbe protiv korupcije

U organizaciji Centra za građansko obrazovanje (CGO), završen je drugi modul obuke za predstavnike četiri organizacije civilnog društva, čiji su projekti podržani kroz projekat "Smjestimo korupciju u muzej".

Cilj ovog programa obuke bio je da se ojačaju kapaciteti lokalnih organizacija civilnog društva, različitog stepena razvoja, koje će u predstojećem periodu, kroz podržane projekte, sprovoditi aktivnosti kojima će dati doprinos borbi i sprječavanju korupcije u svojim lokalnim zajednicama, odnosno u konkretnom slučaju u Podgorici, Ulcinju i Nikšiću.

U okviru prvog trodnevnog modula, koji je održan od 23. do 25. marta 2018, učesnici su bili u prilici da nauče više o upravljanju projektima, sa fokusom na projekte koji se finansiraju iz fondova Evropske unije, počev od značaja projektnog ciklusa, preko načina izrade i praćenja realizacije matrice logičkog okvira, do narativnog i finansijskog izvještavanja.

Drugi trodnevni modul održan je od 30. marta do 01. aprila 2018, sa fokusom na konkretne komunikacione alate kojima se može poboljšati vidljivost projekata, vodič za vidljivost Evropske komisije za projekte podržane od strane EU, upotrebu društvenih mreža u komunikaciji projektnih aktivnosti, kao i na razvijanje informacionih materijala u skladu sa pravilima vidljivosti Evropske komisije.

"Projekat Smjestimo korupciju u muzej! ima za cilj doprinos smanjenju korupcije na lokalnom nivou i povećanje uključenosti građana i građanki Crne Gore u borbu protiv korupcije na lokalnom nivou. Projektom je predviđeno da se kroz neposrednu saradnju OCD, državnih institucija i građana utiče na povećanje transparentnosti rada opština u Crnoj Gori, kao i na sprovođenje antikoruptivnih politika", saopšteno je iz CGO-a.

Projekat "Smjestimo korupciju u muzej!" CGO sprovodi u partnerstvu sa NVO Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), NVO Bonum iz Pljevlja, NVO UL-Info iz Ulcinja i NVO Za Druga iz Petrovca, u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Agencijom za sprječavanje korupcije, a uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније