Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

28. 03. 2018. 07:39   >>  07:36

NAKON POPLAVA

Voda se povlači, ostaje strah od zaraze

Voda iz poplavljenih zetskih sela se povlači, ali pored procinjene štete, prijeti strah od zaraznih bolesti.

Iz Instituta za javno zdravlje su interevenisali na pojedinim mjestima, kako bi dezinfekovali objekte u kojima vode više nema.

Voda u Zeti na pojedinim mjestima počela je da se povlači. Ali ne i problemi. Mještani se sada bore sa komunalnim otpadom, pa Veseljko Bauković već čisti dvorište od nanosa.

"Nimalo lijepa slika otpada raznog smeća, što je normalno, plastičnih flaša, svega. Ekološka katastrofa, s obzirom na izlivanje septičkih jama, kanalizacija", kaže mještanin Veseljko Bauković.

No, iako im teško pada, čišćenje dvorišta nije jedini i najveći problem.

Plaši se mještatin Raco Dobrović da se ne dođe do zaraze.

"Ali eto nadam se da ne bi trebalo jer se naglo voda povlači, dosta dobro se povlači, ali pitanje je koliko će dugo da se povlači", kaže on.

Nadležni, međutim, mještane ohrabruju. Ekipe Instituta za javno zdravlje su dezinfekovale objekte iz kojih se voda povukla.

Borko Bajić iz Instituta za javno zdravlje kaže da prate i stanje u bunarima, kao izvorima vodosnabdijevanja, kako bi doprinijeli da se bezbolnije prebrodi period nakon poplava.

A poplave utiču i na kvalitet zemljišta.

"Zbog miješanja poplavnih voda sa komunalnim septičkim jama. I može doći do mikrobiološkog onečišćenja zemljišta", kazala nam je Lidija Šćepanović iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Nataša Mitrović, RTCG

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније