Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

24. 03. 2018. 18:44 >> 21:13

POGLEDAJTE

Snimci iz vazduha: Poplavljena zetska sela

Neposredna opasnost od poplava u Crnoj Gori je prošla, mještani sela pored Skadarskog jezera odahnuli su na kratko, ali meteorolozi upozoravaju da će naredne sedmice uslijediti novi talas padavina.

Snimci zabilježeni uz pomoć drona pokazuju današnje stanje u nekim od najugroženijih zetskih sela, Gostilju, Kurilu i Bistricama.

Podsjetimo, proteklih dana, zbog porasta nivoa Skadarskog jezera, mještani su strahovali da se ne ponove katastrofalne poplave, kao 2010. godine.

Brojne kuće bile su odsječene i do svojih domova mnogi mještani su mogli doći samo čamcem.

Meteorolozi upozoravaju da se naredne sedmice očekuje porast temperature i novi talas padavina.

Direktor Hidrometeorološkog zavoda Luka Mitrović kazao je da će najavljeni sjeverni vjetar pogodovati da se spusti vodostaj jezera i da se pripremi situacija za nove padavine i topljenje snijega.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније