Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

23. 03. 2018. 19:15   >>  19:11

HRANA I HIGIJENA

Pomoć dobilo 2000 porodica

Crveni krst Crne Gore (CKCG) podijelio je humanitarnu pomoć za socijalno najugroženije porodice, a sredstva je, kako je saopšteno iz te organizacije, obezbijedila porodica Glendžo.

Iz CKCG su kazali da je pomoć u prehrambenim i higijenskim artiklima dobilo dvije hiljade porodica iz svih crnogorskih opština.

“Paketi sa hranom sadržali su osnovne životne namirnice - brašno, tjestenina, pasulj, ulje, šećer i pirinač, dok su u higijenskim paketima bili deterdžent za pranje veša, tečnost za suđe i šampon”, kaže se u saopštenju.

Distribucija je, kako su rekli, izvršena putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, koje su pripremile spiskove svojih najugroženijih sugrađana.

“Sredstva za donaciju obezbijedila je porodica Glendžo, koja je Crvenom krstu pružila podršku za realizaciju slične donacije i prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Iz Crvenog krsta su kazali da je ta donacija bila veoma značajna za socijalno ugrožene porodice, posebno tokom hladnih mjeseci.

“Podrška pojedinaca i privrednih subjekata je neophodna našoj organizaciji, kako bi mogla da odgovori na potrebe najugroženijih korisnika”, kaže se u saopštenju.

Iz CKCG su dodali da se nadaju da će tim primjerom biti vođeni i drugi, kako bi se unaprijedio kvalitet života ugroženih građana Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније