Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 03. 2018. 15:59   >>  16:12

U MEHANIZACIJU

Poljoprivrednici investirali 1,5 miliona eura

Kroz Javni poziv za podršku nabavci mehanizacije crnogorski poljoprivrednici su investirali novih 1,54 miliona eura za nabavku raznovrsne mehanizacije, priključaka i opreme, od čega bespovratna podrška ministarstva iznosi polovinu, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović.

Simović je danas tokom drugog dana radne posjete Pljevljima uručio poljoprivrednicima iz te opštine rješenja o dodjeli podrške za nabavku mehanizacije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, riječ je o podršci koja je opredijeljena iz Agrobudžeta za 2018. godinu, kroz javni poziv koji je nedavno zaključen.

"Rezultati tog poziva su predstavljeni u Pljevljima jer je najveći broj pristiglih i odobrenih zahtjeva, upravo iz Pljevalja - 98 od ukupno 559 pristiglih zahtjeva", kazali su iz ministarstva.

Potpredsjednik Vlade i Ministar poljoprivrede Milutiun Simović kazao je da Vlada sve veću pažnju posvećuje poljoprivredi pa je za podršku tom sektoru kroz novi MIDAS program obezbijeđeno 30 miliona eura, dok će kroz IPARD program u naredne četiri godine biti investirano 87 miliona eura.

Govoreći o rezultatima Javnog poziva za podršku nabavci mehanizacije na nivou Crne Gore, Simović je saopštio da su "crnogorski poljoprivrednici ukupno investirali novih 1.54 miliona eura, za nabavku raznovrsne mehanizacije, priključaka i opreme, uz bespovratnu podršku ministarstva u iznosu od 764.171,58 eura".

"To je 60 odsto više nego prošle godine samo za tu namjenu. Najveći broj aplikacija, oko 70 odsto, je stigao sa sjevera, što pokazuje da sjever ima potencijal i prirodni i ljudski", kazao je Simović.

Još veće šanse za unapređenje proizvodnje, pljevaljskim i crnogorskim poljoprivrednicima nudi IPARD program.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније