Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

22. 03. 2018. 20:52 >> 20:55

VLADA UPOZORAVA

Opštine neadekvatno odgovaraju na legalizaciju

Lokalne samouprave neadekvatno odgovaraju obavezama iz zakona, kad je riječ o stvaranju uslova za legalizaciju objekata, koja je prvenstveno u interesu finansijske održivosti lokalnih zajednica i u interesu građana.

To je ocijenjeno tokom rasprave na današnjoj sjednici Vlade, na kojoj je jedna od tačaka bio Izvještaj o stanju uređenja prostora u 2017.godini, koji je usvojen.

“Vlada je još jednim ukazala na potrebu dosljednog izvršavanja zakonskih obaveza od strane lokalnih samouprava”, saopšteno je iz Vlade.

Izvještaj o stanju uređenja prostora u 2017. godini pored zakonom utvrđenih elemenata, sadrži i širu obradu pitanja i pojedinih sektorskih politika, u mjeri u kojoj se one reflektuju na ukupno stanje uređenja prostora kao i analizu sprovođenja planskih dokumenata.

Izvještaj sadrži i ocjenu sprovedenih mjera i njihov uticaj na upravljanje prostorom, ocjenu zaštite prostora, podatke o izgrađenim objektima, uključujući i objekte koji su izgrađeni suprotno zakonu, ocjenu o iskazanim potrebama korisnika prostora, kao i druge elemente od važnosti za prostor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније