Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

22. 03. 2018. 17:59 >> 17:54

KRIZNI ŠTAB CETINJA

Ekipe danonoćno na terenu

Opštinski štab za krizne situacije Prijestonice Cetinje u stalnom je zasjedanju i u kontinuitetu prati situaciju u mjestima koja su ugrožena poplavama, saopšteno je iz služba za odnose s javnošću gradonačelnika Cetinja.

Kako navode u saopštenju, službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje i Službe cetinjskih vatrogasaca su u punoj pripravnosti i danonoćno na terenu, a angažovani su svi resursi – ljudski i materijalni, kako bi se moguće posljedice potencijalnih poplava, svele na minimum.

“Opštinski tim za krizne situacije Prijestonice Cetinje do sada je reagovao u najrazličitijim situacijama kada je i gdje je zatražena pomoć, počev od unošenja drva za ogrijev, popravljanja krovnih konstrukcija, iznošenja aparata za domaćinstvo, spašavanja ugroženih životinja do asistencija Crnogorskiom elektrodistributivnom sistemu”, poručuju iz kabineta gradonačelnika.

Apeluju na mještane sela pogođenih poplavama da za sve probleme kontaktiraju nadležne službe na poznate brojeve telefona, koji su im dostupni preko predsjedika svih mjesnih zajednica.

“Radi objektivnog informisanja javnosti, podsjećamo da su odmah po primanju poziva o kvaru na trafostanici sa kojom se strujom snadbijeva Riječka nahija, službe Prijestonice reagovale i pomogle kako bi se na tom području uspostavilo uredno snadbijevanje električnom energijom. Kada je riječ o mještanima Dodoša, Prijestonica Cetinje je, kao i u slučaju stanovnika Žabljaka Crnojevića, promptno reagovala i u najkraćem roku im, nakon ispostavljenog zahtjeva, obezbijedila pijaću vodu. Takođe, poštujući trenutnu situaciju na terenu i potrebe mještana, popravljena je i pumpa za vodu koja je u privatnom vlasništvu. Na zahtjev mještana Žabljaka Crnojevića obezbijeđena je i hrana za stoku koja treba da bude isporučena večeras ili sjutra ujutro”, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je broj telefona Službe zaštite i spašavanja Prijestonice - 123.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније